Hlavní obsah

Wenger se zastal chybujícího Ospiny! Takový malér může potkat i Čecha

Fotbalisté Arsenalu jsou po dvou zápasech Ligy mistrů bez bodu, a pokud chtějí alespoň postoupit ze skupiny, musí zabrat už v dvojzápase proti dosud suverénnímu Bayernu Mnichov. Poslední hořkou kapkou pro Kanonýry byla úterní domácí porážka 2:3 s Olympiakosem Pireus, pod kterou se výrazně podepsal chybující gólman David Ospina. Kolumbijský konkurent Petra Čecha si srazil za brankovou čáru centr z rohového kopu, podle manažera Arséna Wengera však něco podobného mohlo potkat i českou jedničku.

Foto: John Sibley, Reuters

Zarmoucený manažer Kanonýrů Arséne Wenger a brankář David Ospina.

Článek
Fotogalerie

Čech dosud v Lize mistrů za Gunners nenastoupil, londýnský klub je však bez bodu. Nejprve prohrál 1:2 v Záhřebu, nyní nestačil na dalšího papírově slabšího protivníka. Druhou porážku v Champions League na ostrovech vesměs připisují chybujícímu Ospinovi. Ten si v 40. minutě za stavu 1:1 nešikovně srazil míč za brankovou čáru, hlavní arbitr gól uznal až na pokyn svého brankového kolegy.

„Žádný brankář není neomylný. Takový malér se může stát komukoliv, i Petru Čechovi. Je to zkrátka součást hry," zastal se Wenger kolumbijského reprezentanta.

„Proč David chytal? Nebudu vám to vysvětlovat. Nebudeme se pokaždé bavit, proč jsem udělal to či ono rozhodnutí. Všichni hrát nemohou. Znám mnoho věcí, které vy (novináři) nevíte, nebo raději ignorujete. Vybral jsem sestavu a za tu jsem zodpovědný," citoval list Daily Mail evidentně podrážděného Wengera.

Kritika od legendy Arsenalu

Wengera nicméně kritizovala legenda Arsenalu Ian Wright. „Jak může za relativně nezkušenou obranou chytat někdo, kdo nastoupí sotva do jednoho zápasu v sezóně? Myslím, že Wenger hodně chyboval. Petr Čech má velké zkušenosti, které by se týmu hodily. Normálně se vždy dostaneme do vyřazovací fáze, teď nás ale čeká pořádná šichta," uvedl jednapadesátiletý někdejší útočník.

Francouzský stratég litoval, že soupeři vyšlo prakticky všechno. „Olympiakos čtyřikrát vystřelil na branku a dal nám tři góly. Neměli jsme štěstí, možná kdybychom déle udrželi stav 2:2, pak bychom zápas otočili," domníval se Wenger.

Kanonýři nemají v základní skupině F ještě ani bod. Za tři týdny přitom hostí Bayern, který je se skóre 8:0 suverénní a v úterý po dalším hattricku Roberta Lewandowského rozmetal Dinamo Záhřeb 5:0. „Nebudu lhát, jsme ve složité pozici, počítali jsme s tím, že nějaké body mít budeme. Nezbývá nic jiného, než bojovat a něco uhrát v příštím utkání," dodal trenér londýnského celku.

Reklama

Související témata: