Hlavní obsah

Zase s nulou! Jsou neporažení a sní o rekordu, který drží anglický rival

Praha

Potvrdili suverenitu! Fotbalisté Manchesteru City nepřipustili žádné pochybnosti a počtvrté v řadě postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů, když v osmifinálové odvetě v úterý večer porazili Mönechengladbach 2:0. Svěřenci trenéra Josepa Guardioly v letošním ročníku ještě nenašli přemožitele a v posledních sedmi duelech neinkasovali!

Sestřih utkání Ligy mistrů Manchester City - MönchengladbachVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Je to působivá série. Neuvěřitelná záležitost posouvající každý tým," rozplýval se Josep Guardiola, trenér Manchesteru City. „Vždy je důležité, když defenziva hraje ve stabilní formě. Dodává to sebevědomí celému týmu," lebedil si Kevin de Bruyne, kapitán Manchesteru City.

V minulosti se podobnou šňůrou bez obdržené branky v nejprestižnější klubové soutěži mohly pochlubit jen dva kluby. AC Milán na jaře 2005 udržel nulu rovněž sedmkrát v řadě, aby následně prohrál finále. Arsenal o necelých dvanáct měsíců později dokonce nebyl gólově pokořen v deseti utkáních za sebou, ale rovněž Kanonýři pak poslední bitvu soutěže s Barcelonou prohráli a dosud platný rekord 995 minut bez inkasovaného gólu dostal hořkou pachuť.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City bojovali o postup do čtvrtfinále LM s Mönchengladbachem

Manchester City inkasoval naposledy ve 14. minutě úvodního duelu soutěže ve skupině C od FC Porto. Celkem tedy už 706 minut Guardiolův tým neinkasoval.

„Je důležité si uvědomit, že bráníme s míčem na noze," připomínal Guardiola, že jeho svěřenci pravidelně dominují v držení balonu. „Musíme však být agresivní i bez míče, protože v téhle fázi soutěže mají soupeři kvalitu a každou chybu trestají," přemítal už Guardiola nad dalším kolem, jehož dvojice určí páteční los.

„Hodně nám pomohl skvělý vstup do zápasu. Byli jsme trpěliví, kontrolovali hru, měli několik šancí a dali dva góly," ohlížel se za jednoznačným triumfem na neutrální maďarské půdě Kevin de Bruyne, záložník Manchesteru City, který v případě posledních třinácti gólů Citizens v Lize mistrů tři vstřelil a na devět přihrál. „Dva rychlé góly udělaly zápas snadnější. Navíc jsme hráli opravdu skvěle," velebil tým Guardiola.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Breel Embolo z Mönchengladbachu hledá cestu k brance Manchesteru City

Manchester City vyhrál 24 z posledních 25 zápasů ve všech soutěžích, což je o sedm více než kterýkoliv jiný tým v top pěti evropských ligách. Pouze Manchester United dokázal před pár dny porazit tým Josepa Guardioly, který už navíc ve všech soutěžích letošní sezony nasázel neuvěřitelných 101 branek.

„Naší výhodou je, že všichni hráči jsou fit. Můžeme točit v sestavě dalších šest nebo sedm hráčů. Pokud chceme usilovat o úspěch ve všech soutěžích, musíme být svěží. Vždyť my jsme neměli od října jediný týden bez vloženého zápasu," připomínal Guardiola, že Manchester City je ve čtvrtfinále Ligy mistrů a FA Cupu, vede Premier League a bude hrát finále Ligového poháru tudíž mu náramně prospívá mimořádně široký kádr. „Je fakt, že všichni se podřizují týmu," chválil Guardiola tým, jenž se žene za vidinou možnosti čtyř trofejí z jediné sezony.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu od 20.20 hodin bývalého reprezentanta Tomáše Ujfalušiho, a také Romana Bednáře, který hrával v Anglii za West Bromwich, Leicester či Blackpool. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.