Hlavní obsah

Zdecimovaný Bayern! Trenér po dalším výbuchu zuřil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nic nenapravili, vše ještě více pokazili. Fotbalisté Bayernu Mnichov po víkendové porážce s Leverkusenem, která je vzdálila čelu bundesligy, nezvládli ani první zápas osmifinále Ligy mistrů. Na půdě Lazia Řím i kvůli červené kartě pro stopera Dayota Upamecana prohráli 0:1 a cestu do další fáze soutěže si tak výrazně zkomplikovali. Titulek populárního portálu Kicker to shrnul výstižně: „Zdecimovaný Bayern!“.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Zklamaný Thomas Müller z Bayernu Mnichov

Článek

Situace mnichovského giganta opravdu není záviděníhodná. Ba naopak. Poprvé od roku 2015 neskóroval ve dvou duelech po sobě. Navíc proti Laziu jeho hráči navíc ani jednou netrefili branku. Ze sedmnácti střeleckých pokusů!

Ale pozor, tím to nekončí. V součtu s porážkou s Leverkusenem Bayern za dva poslední zápasy vypálil mezi tři tyče jen jedinkrát.

Prostě horor.

„Jsme naštvaní, frustrovaní. Utkání jsme si prohráli sami. Ani nevím, zdali se o to Lazio nějak přičinilo. Po poločase jsme úplně přestali hrát. A pak jsme dělali vše pro to, abychom se do zápasu už nevrátili,“ soptil hlavní trenér Thomas Tuchel.

Německého kouče rozzlobila i klíčová situace celého střetnutí, potažmo možná osmifinále. Obránce Dayot Upamecano v polovině druhého dějství nešikovně prošlápl stojnou nohu Gustava Isaksena. Navíc ve vlastním pokutovém území.

Trest? Zatraceně krutý. Francouzský stoper si to i přes protesty namířil rovnou do sprch, nařízený pokutový kop pak proměnil snajpr Lazia Ciro Immobile.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Zklamaní fotbalisté mnichovského Bayernu

„Z mého pohledu do vypadalo jak nechtěný zákrok, ale bylo to zbytečné. Stačilo jen, aby se snažil blokovat střelu. Vůbec tam nemusel takhle chodit,“ nechápal Tuchel chování svého svěřence. To v konečném zúčtování sabotovalo celý zápas.

„Máme na čem pracovat,“ tuší kouč mnichovského celku. Otázkou zůstává, jak dlouho tomu bude z pozice šéfa lavičky přihlížet on. Už po porážce s Leverkusenem nejen mezi fanoušky sílily hlasy, které požadovaly odvolání Tuchela. Další neúspěch Bayernu pochybnosti jen přiživil.

Úkoly do příštích týdnů jsou jasné. Jednak se vzpamatovat na domácí scéně, kde se Bayern v neděli střetne s outsiderem z Bochumi. A také v domácí odvetě s Laziem, která je na programu 5. března, vybojovat postup do čtvrtfinále milionářské soutěže. Jinak se židle, která se pod Tuchelem již teď houpe, rozkýve ještě výrazněji…

Reklama

  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.