Hlavní obsah

Holoubek v emocích z výsledku. Hrdý na výkon, ale Šilhavému chtěl přinést nějaký bod

Olomouc

Hodně otazníků se vznášelo nad souborem narychlo sestaveným pro jedno jediné utkání. Žádnou blamáž fotbalisté nepřipustili, Skotsku v Lize národů podlehli se ctí 1:2. „Myslím, že jsme výkonem překvapili. Klobouk dolů před kluky. I před realizačním týmem, jak dokázali tým poskládat. Dostali jsme gól z první šance, pak z penalty. Škoda, zasloužili jsme si minimálně bod,“ hodnotí pro ČT sport kapitán Roman Hubník, nejzkušenější člen mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nově složený český tým před utkáním Ligy národů se Skotskem v Olomouci. První zleva kapitán Roman Hubník.

Článek
Fotogalerie

Pohádka o statečných srdcích ligového výběru neměla šťastný konec. Skotové přitom k poražení určitě byli.

„Na výkon mohou být kluci právem hrdí, jsem ale v emocích z výsledku. Za 24 hodin se tady hráči dokázali zorientovat, táhli za jeden provaz. Moc mě mrzí, že jsme nepřinesli trenérovi Šilhavému nějaký bod do tabulky, strašná škoda. To se ve mně právě pere, výsledek a výkon..." líčí své pocity zastupující kouč David Holoubek.

„Nastoupit po jednom společném tréninku bylo těžké, ale nikdo z nás nehraje fotbal jen jeden rok. Stačilo říct, co kdo má dělat, pak šlo jen o přístup. A byl dobrý," přidává se útočník Stanislav Tecl.

„Mužstvo bylo spíchnuté horkou jehlou, nervozita tedy musela být. Ani jeden z nás rozhodně nechtěl připustit žádnou ostudu. Přístupem jsme jí zabránili. Makali jsme jeden za druhého," dodává střelec Slavie.

Poklona realizačnímu týmu

„Pro mě neskutečný zážitek, strašně si reprezentace vážím. Nastala zvláštní situace, museli jsme se s ní vypořádat. Nikdo nevěděl, jak to bude, ale věděl jsem, že mužstvo bude kvalitní. Realizační tým nás skvěle připravil, což bylo na hřišti vidět. Myslím, že jsme se všichni ukázali v dobrém světle," hodnotí autor gólu Jakub Pešek.

Trenér reprezentační osmnáctky má za sebou zřejmě nejtěžší zápas kariéry. „Byl asi nejrychlejší a nejkratší..." usmívá se Holoubek.

Hubník se s nároďákem rozloučil před čtyřmi lety. Na výpomoc si dopřál ještě jeden, zřejmě poslední zápas.

„Nikdy neříkej nikdy, ale asi opravdu byl poslední," přikyvuje zkušený stoper.

Reklama