Hlavní obsah

Jen pro prachy! Zbytečný zápas, UEFA myslí pouze na své kapsy, pálí ostrými hvězda Realu

Václav RojíkSport.cz

Hvězda Realu Madrid a belgické fotbalové reprezentace se dost tvrdě opřela do UEFA. Brankář Thibaut Courtois si po nedělní porážce s Itálií v zápase o třetí místo v Lize národů postěžoval na přetěžování hráčů a zbytečnost utkání o bronz.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Belgický brankář Thibaut Courtois se opřel do UEFA.

Článek

Obě reprezentace udělaly oproti semifinálovým duelům, celou řadu změn v sestavách. Belgie mimo jiné nenasadila Edena Hazarda či Romelua Lukakua kvůli jejich svalové únavě.

„Abych byl upřímný, tohle je jen zápas pro peníze. Hrálo se to jen proto, že UEFA chce extra prachy. Jen se podívejte, jak moc se oba týmy změnily. Kdyby hrály finále, nastoupili by úplně jiní hráči. To jen ukazuje na fakt, že hrajeme příliš mnoho zápasů," stěžoval si do kamer bezprostředně po porážce Courtois.

Pozastavil s v tomto ohledu také nad plány FIFA hrát mistrovství světa každé dva roky a ubrat počet kvalifikačních zápasů. Proti tomuto návrhu už se výrazně postavila UEFA, která také dříve zadusila plány na Super Ligu - soutěž v režii nejsilnějších evropských klubů.

„Udělali si (UEFA) ale další svoji trofej (Konferenční ligu). Je to pořád to samé. Oni mohou být naštvaní na kluby, že chtějí hrát Super Ligu, ale vůbec se nezajímají o samotné hráče. Starají se jen o vlastní kapsy," pálil dál ostrými belgický brankář.

„Je hodně špatné, že se o hráčích vůbec nemluví. Navíc se dozvídáte, že každý rok máme hrát buď mistrovství Evropy, nebo světa. A kdy budeme odpočívat? Nikdy," pokračoval Courtois.

Nabitý kalendář si podle něj vybere daň v podobě častějších zranění.

„Nakonec budou top hráči zranění a zranění a zranění. Tohle by se mělo zlepšit a mnohem víc se o to starat. Příští rok máme mistrovsví světa v listopadu, a tak budeme hrát až skoro do konce června. Tři týdny dovolené jsou nedostatečné, když chce fotbalista hrát příštích 12 měsíců na nejvyšší úrovni. Když se proti tomu neozveme, nic se nezmění," dodal gólman.

Reklama