Hlavní obsah

Kamara si znovu stěžuje na rasistické urážky! UEFA už případ vyšetřuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záložník finské fotbalové reprezentace Glen Kamara měl být po utkání Ligy národů proti Černé Hoře rasisticky urážen. Píše to server finské televizní společnosti YLE s tím, že podnětem se již zabývá příslušná komise evropské fotbalové unie. "UEFA zahájila vyšetřování rasistického chování reprezentanta Černé Hory vůči Glenu Kamarovi. Finská fotbalová federace ani národní tým se k případu zatím nebudou dál vyjadřovat," uvedli zástupci svazu.

Foto: Risto Bozovic, ČTK/AP

Finský reprezentant Glen Kamara v souboji s Igorem Vujačičem z Černé Hory.

Článek

Vyhrocený pondělní zápas v Podgorici, v němž hostitelský tým vyfasoval dvě červené a pět žlutých karet, skončil slovní přestřelkou mezi Kamarou a několika hráči Černé Hory, při níž se jeden (nejmenovaný) z nich měl dopustit nadávky s rasistickým podtextem. Televizní záběry ukazují, že hráče skotských Glasgow Rangers odtáhli ze hřiště až spoluhráči a členové finského realizačního týmu.

Šestadvacetiletý Kamara je tuzemské veřejnosti dobře známý incidentem z března 2021, kdy v osmifinále Evropské ligy obvinil z rasistické urážky Ondřeje Kúdelu. Stopera pražské Slavie a české reprezentace poté ještě v útrobách stadionu fyzicky napadl. Ačkoli Kúdela jakýkoliv verbální útok s rasistickým podtextem popřel, dostal od UEFA stop za deset zápasů, zatímco Kamara za fyzický atak tři. Českému obránci navíc ve Skotsku hrozilo trestní stíhání, to bylo letos na jaře zastaveno. Kúdela poté stáhl odvolání ke sportovní arbitráži CAS proti postihu od UEFA.

Finové zápas v Podgorici po gólech Olivera Antmana a Benjamina Källmana vyhráli 2:0 a ve skupině B3 obsadili druhé místo. Černohorci už museli sehrát jeden zápas bez diváků na tribunách poté, co jejich fanoušci v roce 2019 rasisticky uráželi hráče Anglie v kvalifikaci ME.

Reklama