Hlavní obsah

Reprezentace přišla o dalšího hráče, Šilhavý plánuje proti dobře namazanému stroji změny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hned čtrnáct jmen zaplnilo marodku fotbalové reprezentace před startem Ligy národů. Po úvodním vítězství 2:1 nad Švýcarskem přišla o patnáctého hráče... Národní tým před nedělním utkáním se Španělskem ze zdravotních důvodů opustil Ladislav Krejčí mladší, který ve čtvrtek utržil ránu na koleno. „Jedna změna v sestavě je s ohledem na Láďovo zranění vynucená, předpokládáme, že jedna, dvě další ještě budou,“ avizuje trenér Jaroslav Šilhavý. Již dříve byl dodatečně povolán slávistický stoper Ondřej Kúdela.

Český tým chystá proti Španělsku změny v sestavě. Kvůli zranění vypadl další hráčVideo: Sport.cz

 
Článek

Oba soupeři vstoupili do elitní divize Ligy národů rozdílně. Zatímco Češi porazili Švýcary, Španělé doma jen remizovali s Portugalskem (1:1). La Roja přesto nastoupí v Edenu jako jasný favorit. Je sedmým týmem světového žebříčku, Šilhavého týmu na něm patří až 33. místo.

„Bát se jich nesmíme, strach je špatná emoce, ale Španělé jsou jeden z nejlepších týmů na světě. Posílili o mladé hráče, je to rychlé, jedou jak dobře namazaný stroj," obdivuje protivníka trenér Jaroslav Šilhavý.

Španělsko je dominantní v držení míče, mění tempo hry, varuje asistent trenéra Jiří ChytrýVideo: Sport.cz, FAČR

Záložník Jakub Jankto se před sobotním tréninkem ovšem nechal sebevědomě slyšet, že domácí si půjdou pro vítězství.

Změna v české fotbalové reprezentaci. Trenéři dodatečně povolali Ondřeje KúdeluVideo: Sport.cz, FAČR

„Jsem rád, že nálada je dobrá. Vyhrálo se, což je dobře, ale radost nemůže trvat dlouho, jede se v rychlém sledu. Musíme se připravit na dalšího soupeře, vstřebá se to, je třeba se koukat už na neděli. Byl bych opatrnější. Kluci berou zápas jako svátek. Se silnými soupeři porostou, konfrontace s nimi ukáže, kde ještě pokulháváme," říká kouč.

Češi ještě v samostatné éře Španělsko nikdy neporazili. Z pěti vzájemných zápasů mají bilanci jedné remízy a čtyř porážek. O to větší motivaci mohou v Edenu mít.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Vpravo Španěl Gavi, za ním Portugalec Cristiano Ronaldo.

„Soupeř je silný, nejdeme však do utkání tak, že stačí prohrát málo nebo remíza. Chceme předvést výkon na hranici svých možností, uvidíme, na co bude stačit," usmívá se Šilhavý.

Při neúčasti zraněného Pedriho z Barcelony by měl k tahounům soupeře patřit jeho klubový spoluhráč.

„Není to jen o Gavim. Skoro celý španělský tým vykazuje obrovskou kreativitu, každý hráč má mimořádné dovednosti. Jak říkám, dobře namazaný stroj... Když Gavi dostane šanci v souboji jeden na jednoho, jde dopředu a vůbec nepřemýšlí. Skvělý hráč...!" líčí Šilhavý.

Reklama