Hlavní obsah

Šilhavý sáhl až do Indonésie! Kúdela bude v Edenu hlídat Ronalda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Národní tým bude mít poprvé borce působícího až v daleké Indonésii. V nominaci fotbalové reprezentace na zářijové zápasy Ligy národů s Portugalskem a ve Švýcarsku je také obránce Ondřej Kúdela z Persije Jakarta. Do týmu se vrací útočník Patrik Schick. Tři místa jsou ještě volná, v kádru zatím není žádný nováček. „Hrajeme o hodně, další hráče vyzkoušíme během listopadových přípravných zápasů,“ avizuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Ondřej Kúdela překvapivě nechybí v nominaci české reprezentace na Ligu národůVideo: Sport.cz

 
Článek

Vcelku překvapivý tah. Jenže vzhledem k absencím některých středních obránců kouč národního týmu neváhal.

„Jsme trochu na štíru se stopery. Ondru známe dobře, trochu zmizel z očí, ale sledujeme ho. Je to zkušený hráč," avizuje Jaroslav Šilhavý, proč Kúdelu povolal.

Vzápětí zdůrazňuje, že o lize v Indonésii mají trenéři přehled.

„Podceňujete nás, nedovolili bychom si přece povolat hráče, o němž bychom ztratili přehled... Link máme, zápasy tam běží. Bláznivá atmosféra, plné stadiony. Přibyla nám spousta fanoušků z těch krajů, navíc se středními obránci máme problémy. Pokud jde o Krmenčíka, v útoku máme celkem dostatek hráčů, góly dává třeba i Chorý," zmiňuje Šilhavý také dalšího českého vyslance v daleké asijské zemi.

Jaká je ovšem kvalita indonéské ligy? „Všude je to složité, místní hráči jsou malí, rychlí, pořád je všude máte za zády. Chodí tam i trenéři z Evropy, třeba Thomas Doll, takže taktika je na vysoké úrovni. Kluci říkají že zázemí je skvělé," líčí Šilhavý.

Ondřej Kúdela dostal do obličeje pěstí, říká šéf Slavie Jaroslav TvrdíkVideo: Sport.cz

„Tréninky jsou jako tady, zápasy mnohdy divoké. Jsme rádi, že se jim tam daří, Ondra to řídí zezadu, Michal dává góly," dodává kouč.

Šilhavého svěřenci se sejdou poprvé od začátku nové klubové sezony. Nejprve 24. září v pražském Edenu přivítají Portugalsko a o tři dny později se představí ve Švýcarsku.

Po čtyřech z šesti zápasů skupiny patří českému týmu třetí místo s náskokem jednoho bodu před Švýcarskem. Nejhorší celek tabulky sestoupí v Lize národů do úrovně B.

Nominace české fotbalové reprezentace na utkání Ligy národů s Portugalskem (24. září v Praze) a ve Švýcarsku (27. září v St. Gallenu):
JménoKlubStartyGóly
Brankáři
Jiří PavlenkaBrémy140
Jindřich StaněkPlzeň40
Tomáš VaclíkOlympiakos510
Obránci
Jakub BrabecAris Soluň302
Vladimír CoufalWest Ham301
Milan HavelPlzeň40
Václav JemelkaPlzeň50
Ondřej KúdelaPersija Jakarta80
David ZimaFC Turín110
Jaroslav ZelenýSparta Praha50
Záložníci
Antonín BarákFiorentina318
Václav ČernýTwente40
Jakub JanktoSparta Praha454
Lukáš KalvachPlzeň30
Lukáš MasopustSlavia Praha312
Tomáš SoučekWest Ham529
Petr ŠevčíkSlavia Praha120
Útočníci
Adam HložekLeverkusen181
Jan KuchtaSparta Praha102
Patrik SchickLeverkusen3317

Reklama

Související témata: