Hlavní obsah

Slováci se uragánem naladili na derby v Praze. Není se čeho bát, troufají si

Trnava

Lépe ani premiéra českého trenéra Pavla Hapala dopadnout nemohla. Slovenští fotbalisté v Lize národů porazili Ukrajinu 4:1 a v tabulce skupiny B1 se dostali na druhé místo o skóre před českou reprezentaci. V pondělním vzájemném utkání v Praze však stále českému výběru stačí i remíza k odvrácení sestupu, neboť má k dobru výhru 2:1 z Trnavy a udržel by tak druhou příčku díky lepším vzájemným zápasům.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Kapitán Slováků Martin Škrtel nadšeně slaví třetí gól v síti Ukrajiny.

Článek

Vysokou výhrou se patřičně naladili na derby v Praze. Pokud se však chtějí Slováci vyhnout sestupu do třetí divize Ligy národů a zajistit si účast v druhém koši při prosincovém losu kvalifikace ME 2020, musí v Edenu tak jako tak zvítězit.

„Krásné pocity. Chtěli jsme vyhrát, ale nečekali, že až takovým rozdílem," kvituje kouč Pavel Hapal. „Byli jsme při chuti, chtěli jsme střílet. Jsem rád, že hráči duel odpracovali, odmakali a byli jsme zaslouženě odměněni čtyřmi góly. V Praze mě čeká specifický zápas. Chceme se udržet, pro výhru uděláme všechno," ujišťuje Hapal.

„Večer si ještě můžeme užít vítězství, ale od soboty se už musíme připravovat na zápas s Českem, protože když ho nevyhrajeme, jako by se páteční vítězství anulovalo," poukazuje Albert Rusnák, střelec prvního gólu.

Fanoušci vyvolávali Stochovo jméno

„V Praze potřebujeme zvítězit a po výhře 4:1 nad Ukrajinou se nám pojede do Česka lépe. Když podáme stejný výkon, nemáme se čeho bát," dodává týmu odvahy Róbert Mak, autor čtvrtého gólu.

Právě místo něj v 70. minutě nastoupil slávista Miroslav Stoch a dočkal se tak velkého comebacku do reprezentace po více než dvou letech.

„Dobře jsme se naladili před zápasem v Česku. Potěšilo mě, že po tak dlouhé absenci v reprezentaci, když jsem se šel rozcvičovat, lidé začali křičet mé jméno. Návrat nemohl být lepší, vyhráli jsme se silným soupeřem 4:1. V Praze to bude pro mě speciální zápas. Budu hrát doma, moc se těším," líčí Stoch.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články