Hlavní obsah

Zraněný Jankto do Portugalska neletí, trenéři povolali Tecla ze Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po třičtvrtě roce se vrací do české fotbalové reprezentace opět jednatřicetiletý útočník pražské Slavie Stanislav Tecl. Trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý ho povolal dodatečně na zápasy v Portugalsku a Španělsku místo Jakuba Jankta, který se v nedělním domácím střetnutí s La Roja zranil a s reprezentací na Pyrenejský poloostrov nepoletí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na zápasy v Portugalsku a Španělsku povolali trenéři dodatečně Stanislava Tecla.

Článek

Hned po remízové partii se Španělskem avizoval reprezentační kouč, že z dvojice zraněných hráčů Zeleného a Jankta je na tom hůř právě Jankto. „Dostal koňara, takže uvidíme, co řeknou lékaři."

Ti se sice Janktovi v pondělí věnovali, nicméně už večer trenéři rozhodli, že dodatečně povolají Stanislava Tecla. Ten se k mužstvu připojil hned  večer a v úterý dopoledne absolvoval s reprezentací první trénink.

„Standa je rychlostní typ hráče, bojovník a zkušený hráč, který na hřišti nechá pro svůj tým úplně všechno. Vždycky ze sebe vydá maximum a pro soupeře je nepříjemné proti němu hrát. Typologicky se nám hodí k tomu, co v Portugalsku a Španělsku chceme hrát. Ostatně už ve svém posledním reprezentačním zápase proti Ukrajině na podzim předvedl výborný výkon," vysvětlil trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Šilhavý povolal do reprezentace dodatečně Stanislava Tecla.

Tecl nastoupil za reprezentaci v devíti zápasech, naposledy hrál loni 8. září v Plzni v přípravném zápase proti Ukrajině 76 minut, předtím vyrukoval na pětadvacet minut v kvalifikaci mistrovství světa v Belgii, kdy střídal Vydru a start si připsal i v nastaveném čase kvalifikace proti Bělorusku v Ostravě.

V ligové sezóně se v dresu Slavie objevil na hřišti ve 20 utkáních, v nichž dal osm gólů.

„Zvažovali jsme, že bychom navíc povolali i útočníka z jednadvacítky, ale nakonec jsme se rozhodli pro Standu Tecla, který se nám do týmu hodí vzhledem k nadcházejícím zápasům typologicky víc," argumentoval Šilhavý.

Národní tým se do Portugalska přesune dnes odpoledne. Ve středu ho v Lisabonu čekají oficiální trénink a tisková konference. Zápas proti Portugalsku, ve kterém půjde o první místo v elitní skupině Ligy národů, začne ve čtvrtek ve 20:45 českého času.

Reklama