Hlavní obsah

Do PSG přišli obránce Hernández z Bayernu a korejský záložník I Kang-in

Aktualizováno

Fotbalisty Paris Saint-Germain posílili francouzský obránce Lucas Hernández z Bayernu Mnichov a korejský záložník I Kang-in z Realu Mallorca. Oba podepsali s francouzským mistrem smlouvu na pět let. PSG to oznámil na svém webu.

Foto: Fotobanka Profimedia

Obránce Lucas Hernández míří z Bayernu Mnichov do Paříž SG.

Článek

Hernándeze koupil Bayern v roce 2019 z Atlética Madrid za 80 milionů eur a udělal z něj nejdražší posilu v historii klubu. Sedmadvacetiletý Francouz nedávno požádal o přestup, i když měl smlouvu ještě na rok. Bundesligový mistr za něj podle agentury SID obdrží 45 milionů eur (přes miliardu korun) plus případné bonusy.

Mistr světa z roku 2018 a stříbrný medailista z loňského světového šampionátu získal s Bayernem čtyři mistrovské tituly, vítězství v Lize mistrů i Německém poháru a na mistrovství světa klubů.

Dvaadvacetiletý I Kang-in přestoupil z Mallorky za 22 milionů eur (526 milionů korun). "Přijít do Paris Saint-Germain je něco neuvěřitelného. Je to jeden z největších klubů na světě s těmi nejlepšími hráči. Nemohu se dočkat, až tohle nové dobrodružství začne," uvedl v prohlášení I Kang-in.

Korejský fotbalista od deseti let fotbalově vyrůstal v akademii Valencie. Za její první tým začal hrát už v 17 letech. Předloni odešel do Realu Mallorca a nyní opustil španělskou ligu s bilancí 136 zápasů a 13 gólů.

Do PSG už před novou sezonou přišli uruguayský záložník Manuel Ugarte, slovenský obránce Milan Škriniar a španělský útočník Marco Asensio. Tým má také nového trenéra, kterým se stal Španěl Luis Enrique.

Reklama