Hlavní obsah

Kontroverzní trenérka odvolána. Ponižující kampaň, stěžuje si

U francouzské fotbalové reprezentace žen skončila z rozhodnutí výkonného výboru svazu trenérka Corinne Diacreová. K odvolání kontroverzní trenérky, proti jejímuž vedení se v poslední době některé hráčky včetně největších hvězd bouřily, sáhli funkcionáři necelých pět měsíců před mistrovstvím světa. O jejím odvolání dnes informovalo vedení fotbalového svazu.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Trenérka Corinne Diacreová

Článek

Osmačtyřicetiletá Diacreová měla původně smlouvu do olympijských her v Paříži, atmosféra v mužstvu se ale postupně stala neudržitelnou. Kapitánka Wendie Renardová, jež je považována za jednu z nejlepších obránkyň na světě, se v únoru dokonce vzdala startu na šampionátu a podle médií se nehodlala do týmu vrátit, dokud bude na lavičce Diacreová. Její příklad pak následovalo několik spoluhráček.

Svaz v oficiálním prohlášení uvedl, že uznává nasazení a práci Diacreové i jejího realizačního týmu, situace se ale podle názoru výkonného výboru dostala to takové fáze, že není možné ji napravit. "Pro jsme rozhodli o ukončení mise Corinne Diacreové v čele francouzského ženského týmu," konstatoval svaz.

Bývalá francouzská reprezentantka se národního výběru žen ujala jako trenérka v roce 2017. Vedení týmu se nehodlala vzdát, podle středečního vyjádření pro agenturu AFP se stala obětí ponižující mediální kampaně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články