Hlavní obsah

Mbappé by měl být po Llorisově konci novým kapitánem fotbalistů Francie

Novým kapitánem úřadujících fotbalových vicemistrů světa z Francie bude podle tamních médií útočník Kylian Mbappé, ačkoliv to trenér Didier Deschamps nepotvrdil. Uvedl však, že post brankářské jedničky před začátkem kvalifikace o mistrovství Evropy 2024 převezme Mike Maignan. Obě funkce dlouhodobě zastával Hugo Lloris, který v lednu ukončil reprezentační kariéru.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Útočník PSG Kylian Mbappé má být novým kapitánem Francie.

Článek

Podle sportovního deníku L'Équipe přijal Mbappé kapitánskou funkci po rozhovoru s Deschampsem. Čtyřiadvacetiletý kanonýr odehrál za Francii 66 zápasů, v nichž vstřelil 36 gólů. "Les Bleus" pomohl na světovém šampionátu v roce 2018 ke zlatu a o čtyři roky později ke stříbru. Jako kapitán vedl Paris St. Germain v posledních dvou ligových utkáních místo zraněného Marquinhose.

"Rozhodnutí učiním v následujících dnech. Vůdčí role rozdělíme jinak. Mezi 23 hráči budeme mít kapitána a jeho zástupce. Něco takového musí být přirozené. Vždycky to bude ve prospěch týmu," řekl Deschamps na tiskové konferenci.

Gólmanskou jedničkou jmenoval Maignana z AC Milán. "Promluvím si s ním. Sestavíme hierarchii," řekl Deschamps. Dalšími brankáři v nominaci jsou Alphonse Areola (West Ham) a Brice Samba (Lens).

Francie začne kvalifikaci o postup na ME v pátek proti Nizozemsku. O tři dny později se představí v Irsku. Skupinu B tvoří ještě Řecko a Gibraltar.

Reklama

Související témata: