Hlavní obsah

Megapřestup. Hvězdný Mbappé se dohodl s gigantem a opustí PSG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský fotbalový útočník Kylian Mbappé se dohodl se slavným Realem Madrid a v létě po vypršení smlouvy zadarmo opustí Paris Saint-Germain. Mezi gigantem La Ligy a mistrem světa mělo definitivně dojít k dohodě a podle zahraničních médií si třiadvacetiletá hvězda ve španělské metropoli přijde na 50 milionů eur za sezonu (cca 1,2 miliardy korun).

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Útočník Kylian Mbappé z PSG v utkání Francouzského poháru.

Článek

O jeho odchodu se mluvilo už delší dobu. Francouzský fotbalista odmítal s PSG prodloužit smlouvu a vše naznačovalo, že z pařížského velkoklubu prchne zadarmo.

Vedení PSG přitom v minulosti od Realu mělo na stole nabídku blížící se k 200 milionům eur, jenže klub svou útočnou mašinu pustit nechtěl.

Mbappého kontrakt v Paříži vyprší 30. června a Francouz už se s Madridem údajně dohodl i na výši své gáže. S informací o 50 milionech eur za sezonu přišel německý deník Bild.

Uzavření dohody ale ze strany Realu zatím oficiálně potvrzeno není a ještě nějakou dobu nebude. Oba celky se totiž střetnou v úvodním kole vyřazovací fáze Ligy mistrů.

PSG už mělo ustoupit od snahy přemluvit francouzského mistra světa k tomu, aby zůstal.

Reklama

Související témata: