Hlavní obsah

Messi zařadil do svého repertoáru gól, který dosud v kariéře nevstřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno je jednou poprvé. Argentinský útočník Lionel Messi se blýskl v sobotním utkání mezi týmy Paris Saint-Germain a Clermont v rámci francouzské Ligue 1 skvělým výkonem, když si do své sbírky připsal dvě branky a jednu asistenci. Trefa na 5:0 ale byla i pro Lea tak trochu speciální. Jednalo se totiž o nůžky, které dosud Argentinec, i přes mnoho pokusů, ještě nevstřelil.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Lionel Messi vstřelil svůj první gól nůžkami v kariéře.

Článek

Nůžkami už přitom Messi vystřihl dokonce i asistenci. To se mu povedlo v Barceloně v sezoně 2016/17, kdy tímto způsobem nahrál v zápase proti janovské Sampdorii na branku Luisi Suárezovi. Nesmírně přesný centr vyslal na argentinského ostrostřelce Andrés Iniesta.

K dnešnímu dni má Leo na svém kontě celkem 772 tref v pouhých 976 zápasech. Mezi ně patří mnoho volných přímých kopů, góly hlavou, levou i pravou nohou, dokonce i jeden gól rukou. Dosud této bohaté galerii fotbalového umění chyběly jen nůžky, které jsou po sobotním večeru také její součástí.

Sedminásobný držitel Zlatého míče započal svou druhou sezonu v Paříži famózně. Ve francouzském superpoháru otevřel ve dvaadvacáté minutě skóre a podílel se tak na celkovém vítězství PSG 4:0 nad Nantes. Hned dvě branky pak přidal v sobotním úvodním zápase Ligue 1, které Pařížané ovládli se skórem 5:0. Před dost možná posledním mistrovství světa v jeho kariéře je tak Leo Messi ve fantastické formě.

Reklama