Hlavní obsah

Několik fotbalistů Toulouse odmítlo nastoupit k utkání na podporu homosexuálů

Několik fotbalistů Toulouse odmítlo nastoupit k nedělnímu ligovému utkání s Nantes (0:0), které bylo stejně jako další zápasy 35. kola součástí kampaně proti homofobii. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Fotbaloví fanoušci (ilustrační foto)

Článek

"Respektujeme jejich postoj a po několika debatách jsme se rozhodli je vynechat z nominace," uvedlo vedení Toulouse v prohlášení. Hráče, kteří odmítli nastoupit v dresech s duhovými čísly, neupřesnilo.

Jedním z nich byl marocký obránce Zakaríja Abuchlál. "Rozhodl jsem se nehrát. Respekt k ostatním je pro mě zásadní věc, ale ostatní zase musí respektovat mé osobní postoje. Proto si myslím, že nejsem vhodnou osobou pro tuto kampaň," napsal na Twitteru.

Kampaň zkritizoval také trenér Brestu Eric Roy, přestože podobné problémy jako Toulouse řešit nemusel. "Načasování je katastrofální. Všem musí být jasné, že někteří hráči s tím mají problém," uvedl.

"Každý má právo na názor. Já osobně proti kampani nic nemám, ale někteří hráči s ní nesouhlasí. Proto by ji neměli pořádat v době, kdy kluby hrají o udržení. Měli ji naplánovat na září nebo prosinec," dodal po důležité záchranářské výhře 1:0 nad Auxerre.

Reklama