Hlavní obsah

Neymar znovu v centru pozornosti. Zamíří hvězdný Brazilec do Anglie?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedny spekulace utichly, další vesele pokračují. Zatímco Kylian Mbappé nedávno podepsal s francouzským PSG novou smlouvu, otazníky se pro změnu vznášejí nad osudem jeho spoluhráče Neymara. Brazilce údajně podráždily nedávné reakce prezidenta klubu Násira Chelajfího, který údajně v případě dobré nabídky s prodejem hráče souhlasí. Jedno je jisté, na hvězdného útočníka cílí celá řada zájemců.

Foto: AP Photo/Francois Mori

Neymar v dresu francouzského PSG. Ilustrační foto.

Článek

Když před loňskou sezonou doplnil hvězdné PSG barcelonský klenot Lionel Messi, začalo se hovořit o dokonalé skladbě kádru. Na papíře možná, realita ale byla zcela odlišná. Celek z hlavního města Francie zakončil sezonu s jedinou trofejí, hvězdný kádr zklamal a následkem budou dost možná drastické změny.

„Očekáváme, že všichni hráči udělají mnohem víc než minulou sezonu. Mnohem víc. Evidentně jsme nebyli dost dobří, abychom prošli ještě dál. Pro příští sezonu je cíl jasný: dát do každého dne 200 %. Chceme hráče, kteří jsou hrdí na to, že reprezentují PSG a kteří jsou připraveni bojovat," nechal se slyšet prezident klubu Chelajfí.

Nejprve se hovořilo o odchodu talentovaného Mbappého, který nakonec odolal vábení madridského Realu a místo toho podepsal v PSG novou smlouvou na další tři roky. Velkokluby pochopitelně krouží i kolem ofenzivního klenotu Neymara, se kterým se rovněž v minulosti několikrát spojoval odchod. Výjimku netvoří ani letošní letní přestupové období, ve kterém je Brazilec hodně žádaným zbožím.

„Jestli bude Neymar součástí nového projektu PSG? O tom nemůžu mluvit. Někteří hráči přijdou a jiní odejdou. Ale všechno bude diskrétní," pokračoval katarský podnikatel. Brazilec údajně zvažuje odchod i kvůli tomu, že se necítí být klubem milován.

Neymar sice má s francouzským gigantem smlouvu do roku 2025, ani to ale neodradilo případné zájemce. Brazilský forvard byl podle informací serveru AS nabídnut Juventusu, se kterým údajně mělo proběhnout i jednání. Italský celek však posléze informoval, že si hráče nemůže kvůli vysokému platu dovolit. Ostražití zůstávají i v Anglii. Hovoří se jak o zájmu věhlasných týmů Manchesteru United a Chelsea, ale například také o Newcastlu, kterého nově finančně zásobují bohatí šejkové.

S osudem brazilského šikuly pravděpodobně zamíchá i nový trenér. V nejbližších dnech by měl být oficiálně potvrzen příchod Christopha Galtiera z Nice. „Ano, jednáme o něm. To není tajemství. Věřím, že se co nejrychleji dohodneme," nechal se slyšet prezident PSG.

Reklama

Související témata: