Hlavní obsah

Odporné! Fanoušci posměšně skandovali na adresu zesnulého fotbalisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidská hloupost nezná mezí. V zápase francouzské fotbalové ligy mezi Nice a St. Étienne „fanoušci“ domácího týmu urážlivě skandovali na adresu zesnulého fotbalisty Nantes Emiliana Saly, který tragicky zemřel ve věku 28 let po pádu letadla v roce 2019. Klub jednání svých příznivců odsoudil.

Foto: Facebook: Cardiff City Football Club

Osmadvacetiletý útočník Emiliano Sala při podpisu smlouvy v Cardiffu.

Článek

Fotbalovým světem 21. ledna 2019 otřásla zpráva o úmrtí argentinského fotbalisty Emiliana Saly, který zahynul při leteckém neštěstí nad kanálem La Manche. Osmadvacetiletý fotbalista přestoupil z Nantes do Cardiffu, kde v osudný den právě podepsal smlouvu. Do Francie se vracel, aby se rozloučil se spoluhráči, další den už se měl hlásit na tréninku nového klubu...

Soukromé letadlo se však zřítilo a po několika dnech byli Sala i devětapadesátiletý pilot letounu nalezeni mrtví. Od té chvíle je Sala v Nantes uctíván jako hrdina. V sobotu Nantes zvítězilo 1:0 ve finále poháru v Nice, a právě jeho příznivci si zřejmě frustraci z prohry vybili o pár dní později, ve středu, v ligovém utkání se St. Étienne.

Fanoušci Nantes a Bordeaux – dvou bývalých Salových klubů – obvykle během zápasů v deváté minutě, takové číslo nosil Jihoameričan na dresu, tleskají a zpívají: „Je to Argentinec, který se nikdy nevzdává, Emiliano Sala." Příznivci Nice při středeční výhře 4:2 však ve stejné minutě začali zpívat: „Je to Argentinec, který neumí plavat, Emiliano pod vodou."

Klub se od chování části svých fanoušků distancoval. „Nice odsuzuje v nejsilnějším možném smyslu skandování o Emilianu Salovi, které zaznělo ve středu večer na Allianz Riviera," uvedl v prohlášení s tím, že posílá podporu rodině a přátelům zesnulého fotbalisty.

Pro jednání „fanoušků" neměl žádné pochopení ani kouč Nice Christophe Galtier. „Nemám slov, abych popsal to, co jsme slyšeli. Jménem hráčů i technického a zdravotnického personálu bychom se chtěli omluvit rodině Saly a Nantes," uvedl Galtier s tím, že dotyční, kteří skandovali, měli zůstat doma.

Reklama

Související témata: