Hlavní obsah

Paris Saint-Germain odejde z Parku princů, potvrdil šéf klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový klub Paris Saint-Germain se podle všeho definitivně rozhodl odejít ze stadionu Park Princů, na kterém hraje od roku 1974. Klub se už léta snaží stadion od města koupit, pařížská radnice ale nyní znovu zopakovala, že Park princů není na prodej.

Foto: Stephanie Lecocq, Reuters

Goncalo Ramos a Kylian Mbappé z PSG, ilustrační foto.

Článek

„Je to pro nás tak jednodušší. Už jsme snahou o koupi promarnili mnoho let,“ řekl dnes novinářům na kongresu UEFA prezident Paris Saint-Germain Násir Chelajfí, jenž v roce 2022 uvedl, že klub do stadionu, který není jeho, investoval 80 milionů eur. „Víme, co chceme. Tím to pro nás končí. Chceme se přestěhovat z Parku,“ dodal.

Že Park Princů není na prodej, prohlásila loni pařížská starostka Anne Hidalgová a v úterý radnice tento postoj potvrdila. „Prodej není žádoucí, protože pak už by nebylo cesty zpět. Proto musíme prodej Parku odmítnout. Nechceme prodat pařížské dědictví,“ uvedl náměstek starostky pro sport Pierre Rabadan.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články