Hlavní obsah

Poslední tým francouzské ligy Lyon odvolal trenéra Blanca

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský mistr světa a Evropy Laurent Blanc skončil jako trenér fotbalistů Lyonu. Sedmapadesátiletý kouč doplatil na špatný vstup do sezony, během kterého získal Olympique ve čtyřech zápasech jediný bod a je na posledním místě ligové tabulky. Lyon informoval na webu, že se obě strany dohodly na ukončení smlouvy.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Kouč Laurent Blanc

Článek

Blanc převzal Lyon loni v říjnu a v minulé sezoně ho dovedl k sedmému místu ve francouzské lize. S týmem prošel i do semifinále domácího poháru, na postup do evropských pohárů to ale nestačilo. V aktuální sezoně uhráli sedminásobní francouzští šampioni z let 2002 až 2008 pouze bezbrankovou remízu v Nice. Doma prohráli oba duely s Paris St. Germain a Montpellier shodně 1:4.

Bývalý stoper Blanc ovládl jako hráč s národním týmem domácí mistrovství světa v roce 1998 a Euro o dva roky později. Trenérské úspěchy slavil především s PSG, se kterým získal tři mistrovské tituly a dohromady 11 trofejí. Ligu vyhrál i na lavičce Bordeaux, mezi lety 2010 až 2012 vedl francouzskou reprezentaci.

Reklama