Hlavní obsah

PSG - Lens 1:1PSG slaví titul. Stačila mu remíza

Fotbalisté Paris St. Germain remizovali v 34. kole francouzské ligy doma 1:1 s Lens a čtyři kola před koncem získali desátý mistrovský titul.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Fotbalista PSG Lionel Messi slaví gól proti Lens.

Článek

Favorita poslal do vedení v 68. minutě Lionel Messi, v závěru ale i v oslabení srovnal Corentin Jean. Pařížané navzdory dnešní ztrátě mají v čele tabulky náskok 16 bodů na druhou Marseille, které zbývá odehrát pět utkání.

PSG získalo titul po dvou letech a jubilejním triumfem vyrovnalo historicky nejúspěšnější francouzský klub St. Etienne. Loni slavilo Lille.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Fanoušci PSG oslavují mistrovský titul.

Skóre utkání otevřel parádní ranou z dvaceti metrů Messi, jenž se v lize trefil teprve počtvrté v sezoně. V tu dobu už hrálo Lens bez vyloučeného Dansa a vypadalo to, že Pařížané potvrdí zisk trofeje vítězstvím. V závěru si ale naběhl Jean na Machadovu přihrávku na zadní tyč a ve skluzu srovnal.

Ani oslava titulu se neobešla v rozporuplné sezoně bez komplikací. PSG v průběhu roku bojovalo s nespokojenými fanoušky, kteří požadují rezignaci vedení v čele s prezidentem Násirem Chelajfím a sportovním ředitelem Leonardem. V některých zápasech diváci v Parku princů bučeli na vlastní hráče v čele s největšími hvězdami Messim a Neymarem.

Pařížané získali osmý titul z posledních deseti let. V Lize mistrů se jim ale stále nedaří naplnit ambice, letos vypadli v osmifinále s Realem Madrid.

Francouzská fotbalová liga - 34. kolo:
Lyon - Montpellier 5:2 (63. a 90.+3 Aouar, 26. Dembélé, 43. Mendes, 68. Toko Ekambi - 45.+1 Wahi, 45.+3 Savanier z pen.)
St. Etienne - Monako 1:4 (42. Chazri z pen. - 23. Ben Yedder, 25. Volland, 61. vlastní Kolodziejczak, 77. Boadu)
Paris St. Germain - Lens 1:1 (68. Messi - 88. Jean)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články