Hlavní obsah

PSG zvažuje překvapivý krok. Dovede Paříž k titulu v Lize mistrů Mourinho?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystá se senzace léta? Na britských Ostrovech mají jasno. Francouzský fotbalový velkoklub Paris Saint-Germain zvažuje změnu na postu hlavního trenéra. Podle britského Dailymailu chce vedení PSG vyhodit argentinského trenéra Mauricia Pochettina a na jeho místo hodlá dosadit kouče José Mourinha. Kdyby náhodou Portugalec odmítl, mohlo by být ve hře i další hodně známé jméno.

Foto: Lisi Niesner, ČTK/AP

Hráči a fanoušci AS Řím slaví titul z Konferenční ligy, uprostřed trenér José Mourinho.

Článek

Ani titul ve francouzské soutěži nemusí stačit. Pochettino je podle ostrovních médií už jednou nohou pryč z Paris Saint-Germain, především kvůli krachu v osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid. Nahradit by ho mohl ostřílený světoběžník a aktuálně šéf lavičky AS Řím Mourinho.

Portugalský trenér má v italské metropoli smlouvu ještě na dvě sezony a v květnu s AS ovládl premiérový ročník Konferenční ligy. Po první evropské trofeji pro Řím sice prohlašoval, že v klubu hodlá pokračovat, nabídka na šéfování hvězdnému kádru PSG by se ale nejspíš odmítala jen těžko.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Mourinho má už pátou evropskou trofej, s AS Řím ovládl Konferenční ligu.

Rodák z portugalského Setúbalu si s ušatým pohárem během své bohaté kariéry už dvakrát užil chvíle slávy. K titulu v Lize mistrů dovedl Porto (2004) a Inter Milán (2010). Právě kvůli snaze získat historicky první trofej v Champions League uvažuje vedení PSG o změně na trenérském postu. Devětapadesátiletý Mourinho má přání katarských šejků konečně splnit.

U Pochettina to navíc vůbec nemusí skončit. Hvězdný útočník Kylian Mbappé, který s nedávným prodloužením smlouvy získal také rozhodovací pravomoci ohledně sportovních záležitostí, chce údajně v rámci velké čistky vyhodit z klubu i dalších 13 osob.

Ať tak či onak, Mourinho není jediný potenciální kandidát, který by v Parku Princů mohl Argentince Pochettina nahradit. Usměrnit egy přebujelý hvězdný kádr desetinásobných francouzských mistrů by mohl dostat za úkol také legendární Zinédine Zidane.

Reklama

Související témata: