Hlavní obsah

Slintáme, ale s Messim je Paris SG slabší, rozčarovalo experty hvězdné trio MNM

Bruggy/Praha

Hvězdné útočné trio „MNM“ vůbec poprvé spolu, Lionel Messi hrající v Bruggách jubilejní 150. zápas na scéně Ligy mistrů, idyla před utkáním, kdy Neymar opětovně nabídl své číslo 10 Messimu, ale ten zdvořile odmítl a ponechal si dres s číslem 30. Fotbalové galapředstavení, natož pak ofenzivní smršť se ovšem v tolik očekávaném utkání nekonala, vystoupení Paris SG na hřišti jednoho z největších outsiderů letošního ročníku Champions League vyvolalo naopak rozpaky. A to je ještě slabé slovo vzhledem ke kádru, který má argentinský kouč Mauricio Pochettino k dispozici.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Lionel Messi se v novém působišti zatím hledá.

Článek
Fotogalerie

„Poté, co do mužstva přišel Messi, je tenhle tým slabší, než býval," prohlásil do mikrofonů BT Sport dokonce bývalý útočník Liverpoolu a anglické reprezentace Michael Owen poté, co se francouzský mistr musel v Bruggách spokojit s remízou 1:1.

„Není možné, aby takhle hráli. Žádné nasazení, žádná intenzita, napadání, pracovitost. A dopředu vůbec nic," mluvil ve stejném duchu ve francouzské televizi někdejší útočník Arsenalu, Manchesteru United či Chelsea Nicolas Anelka a jen tak mimoděk připomněl, že podobně se Messimu přizpůsobovala Barcelona, na což v posledních sezonách už očividně doplácela.

„Také zpomalovala akce, aby se do nich Messi zapojoval, protože na něho a jeho fotbalové umění a nápady spoléhala."

V Bruggách bylo rovněž patrné, že Messiho noví spoluhráči čekají, co hvězdný Argentinec udělá a s čím přijde.

„Jenže on se choval při premiéře v novém angažmá příliš nesobecky," podivoval se trenér a fotbalový expert Rudi Garcia, že se Messi podřizoval mužstvu, zatímco mužstvo spoléhalo na něho.

„Proto se Neymar nezapojoval do hry, jako obvykle, proto Mbappé nedostával míče a podporu, kterou potřebuje. Prostě to nefungovalo," připomněl, že se trio „MNM" zmohlo jen na asistenci Mbappého na Herrerově gólu.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Lionel Messi se poprvé v Lize mistrů představil v dresu PSG

A ofenzíva Paris SG nefungovala ani poté, co se Mbappé čtyři minuty po přestávce zranil, musel střídat a trojice „MNM" se rozpadla.

„Slintáme nad nimi, sami o sobě jsou to tři fenomenální hráči, trojice MNM je jednou z nejzajímavějších formací ve světovém fotbale. Ale ani to nestačí, aby byl Paris SG pasován na favorita na vítězství v Lize mistrů. Anglické celky Chelsea, Liverpool, Manchester United a City jsou mnohem lepší," tvrdí dokonce Owen.

„Všechno se zlepší. Nebyl to náš večer a nikdo z nás nemůže být spokojen s výkonem, který jsme předvedli, ale potřebujeme čas. Pracovat, aby si Messi, Neymar a Mbappé porozuměli a mužstvo porozumělo jim a jejich potřebám. Musíme prostě vytvořit tým," zachovával klid trenér Pochettino.

Připomněl i to, že mu při vstupu do Ligy mistrů chybělo hned deset hráčů a mezi nimi Ramos, Veratti, Di María a spol., což samozřejmě nemohlo být omluvou, že se svým hvězdným týmem nevyhrál v Champions League už čtvrtý zápas po sobě.

„Skoro mám pocit, že angažování Sergia Ramose a Gianluigiho Donnarummy dává Pařížanům větší šanci vyhrát Ligu mistrů, než příchod někoho takového, jako je Messi," poznamenal v souvislosti s absencemi v sestavě Paris SG Owen.

Reklama