Hlavní obsah

Velké napětí, pak šílenství! Amatéři z šesté ligy nic nevyhráli, ale zažili neskutečnou radost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle výbuch radosti letí světem. Nic nevyhráli, nedali gól, nezaznamenali žádný jiný vydařený kousek, ale přesto po chvílích napětí slavili nebývalým způsobem. Fotbalisty šestiligového amatérského US Revel rozjásal los Francouzského poháru. A není divu.

Foto: Robert Procházka

Ilustrační snímek.

Článek

Z videa, na němž je zachyceno dění v klubovně týmu při losovacím aktu, se stal virál.

Hráči Revelu se dostali mez 64 nejlepších v soutěži a mohli se těšit na zvučnějšího soupeře, než jakým byl Blagnac, s nímž si v předešlém kole poradili na penalty.

A přišlo to. Dostali protivníka ve Francii nejvěhlasnějšího možného - Paris SG. Propuklo šílenství.

Trenér Nicolas Giné byl v šoku: „Ta šance byla minimální, ale získali jsme grál! Pro nás je to magické. Ještě si to neuvědomujeme. Je to skvělé. Je to šílené!“

Jeden z hráčů Maxime Zahil byl podle ladepeche.fr téměř v slzách: „Je mi horko, jsem z toho zpocený, mám pocit, že jsem právě hrál 90 minut! Je to historické, je to příliš mnoho emocí…“

Na Mbappého a spol. se v ani ne desetitisícovém městečku pod Pyrenejemi mohou těšit 7. ledna.

Má to vše ale několik zádrhelů. Mužstvo mělo původně až do 6. ledna naplánované volno. Příprava na velký zápas asi nebude kdovíjak mimořádná.

Navíc možná se ani nebude hrát v Revelu, protože tamní stadion nemá podle francouzských médií příslušné parametry pro utkání se soupeřem z první ligy, nicméně zástupci města pracují na řešení, aby Revel nepřišel o velkou slávu.

Reklama