Hlavní obsah

Tours - Karlovarsko 3:0Volejbalisté Karlovarska prohráli první čtvrtfinále Poháru CEV s Tours

Volejbalisté Karlovarska prohráli první utkání čtvrtfinále Poháru CEV. Český mistr na půdě favorizovaného francouzského Tours podlehl 0:3 po setech 22:25, 25:27, 22:25. Odveta v Karlových Varech je na pořadu ve čtvrtek 10. února.

Foto: Sport.cz

Volejbalisté Karlovarska v akci - ilustrační foto

Článek

Svěřenci kouče Jiřího Nováka nezvládli vstup do utkání a i po dvou esech soupeře prohrávali 0:5. Postupně se rozehráli a dokázali domácí potrápit. Na servisu byl nejnebezpečnější univerzál Patrik Indra a dařilo se i v obraně nad sítí, ale francouzský útok byl důraznější.

Po ztracené první sadě se hráči Karlovarska dostali poprvé v utkání do vedení ve druhém setu po úspěšném dvojbloku na 8:7 a vybojovali si tříbodový náskok. Pod tlakem ale chybovali a bylo srovnáno 17:17. V koncovce odvrátili dva setboly, ale při třetím nezvládli příjem.

Ve třetím setu se zdálo, že už na šampiony Ligy mistrů z roku 2005 nebudou stačit, ale znovu díky obraně dokázali vyrovnat ze 14:18 na 19:19. Vzápětí o tři míče přišli a při druhém mečbolu udělal radost zaplněné hale, která tleskala vestoje, podáním do sítě Lukasz Wiese.

Karlovarsko hraje čtvrtfinále znovu po pěti letech a opět s Tours. V roce 2017 prohráli Západočeši doma bez zisku setu a ve Francii v pěti sadách.

Pohár CEV volejbalistů - čtvrtfinále, první utkání:
Tours (Fr.) - Karlovarsko 3:0 (22, 25, 22).

Reklama

Související témata: