Hlavní obsah

Liverpool prošel lehce do finále klubového MS

JOKOHAMA

Fotbalisté Liverpoolu se ve čtvrtek bez problémů vypořádali se svou první překážkou na mistrovství světa klubů. Kostarický tým Deportivo Saprissa, šampióna Severní a Střední Ameriky, v Jokohamě porazili 3:0. Na turnaji tak dojde na očekávané finále zástupce Evropy a Jižní Ameriky.

Článek

Vítěz Ligy mistrů tradičně těžil z výkonu kapitána Stevena Gerrarda. Tentokrát střelce druhého gólu zápasu předčili Peter Crouch, jenž obstaral zbylé dvě branky, a Nor John Arne Riise, jenž všechny tři trefy připravil.

Liverpool už neinkasoval v jedenáctém zápase za sebou, což je klubový rekord. V soutěži byl nasazen rovnou do semifinále a v něm čekal na gól jen necelé tři minuty.

Kostarický tým nebyl odevzdaný, měl řadu šancí. Do té největší se Saborio protáhl mezi Hyypiäm a Carragherem, ale z deseti metrů netrefil branku. Crouch, který čekal po přestupu na Anfield Road sedm měsíců na premiérovou trefu, mohl završit hattrick. Efektně si přehodil obránce, ale pak sám před brankářem vystřelil nad.

Finále v Jokohamě, v němž se Liverpool utká s brazilským Sao Paulem, je na programu v neděli od 11:20 SEČ. O tři hodiny dříve nastoupí poražení semifinalisté k duelu o třetí místo.

MS fotbalových klubů - semifinále
Deportivo Saprissa - FC Liverpool 0:3 (0:2)
Branky: 3. a 58. Crouch, 32. Gerrard. Diváci: 35000.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid