Hlavní obsah

Masopust dal gól po deseti měsících, při hymně si vzpomněl na manželku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Z gólu se radoval po deseti měsících. „To už je skoro rok?“ divil se obránce fotbalové Slavie Lukáš Masopust, když mu novináři řekli, že do čtvrtka naposledy skóroval v říjnu proti Spartě. V prvním zápase posledního předkola Evropské ligy proti Zorji Luhansk se prosadil hned dvakrát, ale první zásah kvůli ruce Christose Zafeirise neplatil. „Neviděl jsem to,“ řekl. Regulérní byla až druhá branka, kterou zarovnal výsledek na 2:0 pro sešívané.

Lukáš Masopust dal gól po deseti měsících. Při hymně si vzpomněl na manželku a zazpíval siVideo: Sport.cz

 
Článek

Masopust nastoupil ve stoperské trojici, ale vepředu byl proti ukrajinskému soupeři nebezpečný. „Prostě rád útočím, vyneslo mě to nahoru. Nabíhal jsem na centr od Ševy (Petra Ševčíka), ale ten míč nakonec přetáhl na Boluwatifa (Ogungbayie), který míč vrátil. Půl gólu je jeho,“ vyzdvihl Masopust přínos střídajícího mladého Nigerijce.

To, že se trefil po deseti měsících, přijal s nadhledem. „Z pozic, ve kterých teď hraju, se do šancí moc nedostávám,“ vypověděl univerzál, který střídal pozici krajního beka a křídla a nyní zaskakuje i na postu stopera. „Díky bohu ke mně trenéři dávají dobré spoluhráče. S klukama se mi hraje dobře, ať je vedle mě kdokoliv. Kluci skvěle brání, tím mi pomáhají, já se mohu soustředit na rozehrávku, kterou po mně trenéři chtějí,“ naznačil Masopust své úkoly.

Mohli jsme z toho vytěžit víc než jen dva góly, litoval Jindřich Trpišovský a přivolával LingraVideo: Sport.cz

Zajímavé je, že poslední soutěžní branku dal v derby se Spartou, když před začátkem zpívala hymnu jeho manželka Hana. I v úvodu utkání s Luhanskem zněla česká hymna stadionem v Edenu, tentokrát ji pěli fanoušci. „Na manželku jsem si vzpomněl a říkal jsem si, jestli si zpívá. I děti se hymnu naučily. Každopádně to bylo příjemné, chvilku jsme si taky zpíval,“ vylíčil třicetiletý hráč.

Slavia měla plno šancí, dlouho se nemohla prosadit. „Neproměňováním šancí si to komplikujeme sami, ale já k tomu z minulosti asi nemám moc co říct,“ krčil rameny muž, který dřív také hodně příležitostí spálil.

Sestřih fotbalového zápasu Evropské ligy mezi Slavií Praha a LuhanskemVideo: O2 TV Sport

Slavii pomohl stejně jako předtím v lize proti Baníku útočník Muhamed Tijani. „Je vysoký, nepříjemný ve vápně. Měl to po přípravě složitější, než se nohy a hlava vzpamatovaly. Každopádně je přínosem, je velký a silný. Když přijde na hřiště, víme, že bude chodit do vápna a že to na něj budeme hrát. Je dobře, že je tu tak vysoký útočník, který je schopný dát gól,“ radoval se Masopust z přínosu urostlého Nigerijce.

Sešívaní se tlačili do útoku pořád, i když vedli, chtěli náskok zvýšit. Dokázali hasit i brejky soupeře. „Tomáš Vlček si vzal naštěstí motorku. Ale trenéři sem s takovou taktikou přišli, chtějí hrát totální fotbal. Říkali jsme si, že i když budeme vést o gól, budeme chtít přidat další. Vzadu jsme to vždy včas naštěstí uhasili,“ zakončil jeden z hrdinů čtvrtečního večera.

Přivede Slavia ještě nějakou posilu? Jindřich Trpišovský by si aspoň jednoho hráče přál Video: Sport.cz

  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články