Hlavní obsah

Gruzie - Izrael 0:0, na pen. 3:4Čeští přemožitelé zvládli penaltovou loterii a zahrají si o finále

Aktualizováno

Fotbalové mistrovství Evropy do 21 let zná první semifinalisty. Domácí Gruzínci při své premiérové účasti na evropském šampionátu hráčů do 21 let do semifinále nepostoupí. V dramatickém utkání branka nepadla a v penaltovém rozstřelu byli šťastnější přemožitelé českého týmu, Izraelci. Druhým postupujícím se stalo Španělsko, které v prodloužení udolalo Švýcarsko.

Foto: Pavel Jiřík ml., FAČR

Izraelská obrana opět udržela čisté konto.

Článek

V základní hrací době se do největší šance dostal po změně stran kat českého týmu Gandelman, ale tváří v tvář skvělému gólmanovi Giorgimu Mamardashvilimu neuspěl. V následném závaru jeden z domácích obránců ve snaze odklidit míč do bezpečí trefil tyč vlastní brány.

Prodloužení se sice odehrávalo za optické převahy Gruzie, nicméně žádná vyložená příležitost se z tlaku pořadatelské země neurodila.

Opatrné utkání v němž domácí Gruzie nezaznamenala jedinou střelu na bránu tak musely rozhodnout až pokutové kopy. Ve třetí sérii svůj pokus neproměnil domácí Gagua a v páté sérii navíc minul i Khvadagiani. Vítěznou trefu si za Izrael připsal Gloukh.

V semifinále se přemožitelé Lvíčat utkají s lepším ze zítřejšího duelu mezi Anglií a Portugalskem.

Ve druhém čtvrtfinále dnešního programu základní hrací doba o postupujícím také nerozhodla. Španělsko se sice ujalo v 68. minutě zásluhou Gomeze vedení, ale Švýcaři v první minutě nastavení srovnali. V prodloužení o postupu zástupce z Pyrenejského poloostrova rozhodl Miranda.

Španělé se v boji o finále střetnou s vítězem zápasu mezi Francií a Ukrajinou.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let - čtvrtfinále:
Gruzie - Izrael 0:0, na pen. 3:4
Penalty proměnili: Azarovi, Davitašvili, Moistsrapišvili - Cohen, Gandelman, Khalaili, Glukh. Penalty neproměnili: Gagua, Chvadagiani.
Španělsko - Švýcarsko 2:1 po prodloužení (0:0, 1:1)
Branky: 68. Gomez, 103. Miranda - 90.+1 Amdouni

Reklama