Hlavní obsah

Česko - Anglie 0:2Prohra na úvod ME! Lvíčata doplatila na zahozené šance

Aktualizováno

Čeští fotbalisté do 21 let ve svém úvodním duelu mistrovství Evropy podlehli v gruzínském Batumi favorizované Anglii 0:2. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka se soupeři marně pokoušeli oplatit dvě porážky z kvalifikace, v úvodním poločasu však za bezbrankového stavu spálil Vasil Kušej dvě velmi slibné příležitosti. A ostrovní celek po změně stran trestal. Krátce po přestávce rozhodl Jacob Ramsey, pojistku přidal v nastavení střídající Emile Smith Rowe. Ve druhém utkání skupiny remizovalo Německo s Izraelem 1:1. Němci neproměnili dvě penalty a nevyužili poločas trvající přesilovku.

Foto: FAČR

Vasil Kušej v šanci na EURO U21 v utkání proti Anglii.

Článek
Fotogalerie

V neděli se Lvíčata utkají s Němci opět v Batumi, skupinu C pak zakončí v Kutaisi ve středu 28. června s Izraelem. Také tyto duely se odehrají od 18:00. Do vyřazovací fáze postoupí z každé ze čtyř skupin první dva celky. Turnaj vedle Gruzie spolupořádá i Rumunsko.

Anglie mohla jít do vedení už ve třetí minutě, jenže Madueke střelou před šestnáctkou napálil břevno. Na opačné straně vzápětí vypálil Kušej, ale brankář Trafford jeho pokus vyrazil. V další šanci Lvíčat se ocitl Sejk po napadání anglické rozehrávky, zakončil však do boční sítě.

Jak si Češi povedou na EURO 21, příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Češi nadále pokračovali v aktivní hře a vysokém nasazení. Sejk hlavičkoval vedle a další velkou příležitost Suchopárkova výběru spálil Kušej, který postupoval sám na Trafforda, jenže trefil boční síť. Po téměř půlhodině hry Madueke neprostřelil Jaroše. Útočník Chelsea se neprosadil ani obstřelem v 37. minutě.

Foto: FAČR

Pavel Šulc uniká anglické obraně na EURO U21.

Krátce po přestávce si Ramsey přiťukl s Gordonem, rychle pronikl do vápna a střelou na zadní tyč otevřel skóre. S rychlou odpovědí málem přišel Šulc, jenže Trafforda neobehrál.

V 68. minutě se ostrovní celek radoval z druhé trefy, Gordonova branka však neplatila kvůli ofsajdu. O necelých 10 minut později hlavička střídajícího Daňka skončila nad.

Foto: FAČR

Václav Sejk po neproměněné šanci proti Anglii na EURO U21.

V nastavení stanovili Angličané konečný výsledek po akci dvou střídajících hráčů. Karabec, další příchozí hráč z lavičky, přišel u postranní čáry o míč a Archerovu nahrávku před branku zužitkoval Smith Rowe.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Gruzii a Rumunsku:
Skupina C (Batumi):
Česko - Anglie 0:2 (0:0)
Branky: 47. Ramsey, 90.+4 Smith Rowe. Rozhodčí: Fesnic - Avram, Cerei (všichni Rum.). ŽK: Sejk, Šulc, Karabec - Gordon, Aarons, Gibbs-White, Ramsey.
Česko: Jaroš - Gabriel, Vitík, Hranáč, Cedidla - Kaloč (81. Valenta), Červ - Šulc (66. Karabec), Žambůrek (66. Daněk), Kušej (60. M. Jurásek) - Sejk (66. Fila). Trenér: Suchopárek.
Anglie: Trafford - Colwill, Garner, Harwood-Bellis, Aarons (88. Johnson) - Gomes (79. Skipp), Jones, Ramsey, Gibbs-White (88. Elliott) - Madueke (79. Smith Rowe), Gordon (79. Archer). Trenér: Carsley.
Německo - Izrael 1:1 (1:1)
Branky: 26. Bisseck - 20. Turgeman. ČK: 45. Karzev (Izr.).
Skupina D:
Norsko - Švýcarsko 1:2 (1:1)
Branky: 19. Ceïde - 36. Ndoye, 55. Imeri.
Francie - Itálie 2:1 (1:1)
Branky: 23. Kalimuendo, 62. Barcola - 36. Pellegri. ČK: 83. Bade (Fr.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články