Hlavní obsah

Španělé mají po nejrychlejším gólu v historii ME do 21 let jisté čtvrtfinále

Aktualizováno

Útočník Abel Ruiz zařídil v sobotu nejrychlejším gólem v historii mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let vítězství Španělska 1:0 nad Chorvatskem a postup do čtvrtfinále turnaje. Třiadvacetiletý hráč Bragy skóroval v Bukurešti už ve 20. sekundě a překonal rekord Němce Floriana Wirtze, který v semifinále předloňského šampionátu dal Nizozemsku gól po 29 sekundách (2:1).

Foto: Andreea Alexandru, ČTK/AP

Abel Ruiz (vpravo) slavící jeho rychlou branku na ME ve fotbalo do 21 let.

Článek

Španělé mají ve skupině B dvě výhry a jisté čtvrtfinále stejně jako Ukrajina, která porazila vlastním gólem v závěru rovněž 1:0 spolupořadatelské Rumunsko.

Rekord šampionátu padl i v zápase další pořadatelské země Gruzie proti Belgii (2:2), který v Tbilisi na národním stadionu Borise Paichadzeho sledovalo 41.887 diváků. Domácí tým po předchozí nečekané výhře nad Portugalskem (2:0) vede se čtyřmi body tabulku skupiny A, portugalští obhájci stříbra jsou na chvostu s jediným bodem na prahu vyřazení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.