Hlavní obsah

Milán si sáhl na dno a Pioli se smaží. Na titul pro AC to v téhle sezoně nebude, přiznal trenér

Ta koláž ze sociálních sítí je naprosto výmluvná. Kuchařova ruka kvedlá s pánví, na jejímž dně se v rozpáleném oleji smaží Stefano Pioli. Trenér AC Milán to má po týdnu hrůzy nahnuté: italští šampioni v úterý prohráli v aréně Lazia Řím 0:4 a místo reparátu v neděli přišel další debakl 2:5 se Sassuolem, které předtím čekalo na vítězství osm kol. Ustojí Pioli krizi?

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Ustojí trenér AC Milán Stefano Pioli výsledkovou krizi?

Článek

Fanoušci v červenočerných dresech na San Siru pískali a zoufale mávali rukama. AC Milán přepisoval klubovou historii, jenže jinak, než by chtěl. Poprvé za víc než 123 let se stalo, že dvakrát po sobě v lize dostal čtyři a víc gólů. Minulá sezona, v které AC po jedenácti letech vyhrál ligu, je zapomenutá. Loni byl Pioli hrdinou, zato teď by nikoho nepřekvapilo, kdyby po 20. kole musel vyklidit kancelář.

Se svými chlapci totálně zpackal konec ledna. Po facce ve šlágru s Laziem přišel v neděli ještě větší šok: porážka s podprůměrným Sassuolem se nečekala.

„Táhne se to s námi už od zápasu s AS Řím, kdy jsme podlehli tlaku soupeře a neudrželi dvougólové vedení," řekl kouč Pioli pro televizi DAZN. Od zmiňovaného utkání před třemi týdny AC ani jednou nevyhrál, nepříjemná série se protáhla na čtyři kola.

Sedmapadesátiletý Pioli je ve funkci od října 2019. Nejdřív přišel do Milána jako dočasné řešení do konce sezony, ale osvědčil se a postupně tým přestavěl. Po pátém, šestém a druhém místě loni dotáhl AC k titulu, byl to jeho největší trenérský úspěch. Trofej symbolicky věnoval otci Pasquinovi, jenž zemřel tři roky předtím.

„Ovšem v téhle sezoně to pravděpodobně na scudetto nebude. Myslím, že letos naším titulem bude vstupenka do Ligy mistrů," prohlásil Pioli.

Mimochodem, z týmů hrajících o poháry má AC suverénně nejhorší defenzivu. I kvůli tomu může být cesta do Champions League hodně složitá. Rossoneri navíc o víkendu vypadli z elitní čtyřky, která si rozdělí vstupenky do nablýskané soutěže. Na druhou stranu, v Serii A ještě zbývá odehrát osmnáct kol. Bude u toho i Pioli?

Reklama