Hlavní obsah

Brückner nemá před losem MS vysněné soupeře

LIPSKO

Trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner není před losováním mistrovství světa nervózní. Slavnostní dění v Lipsku si užívá, do pracovních úkolů se vrhne ihned poté, co z osudí vypadnou soupeři pro základní skupinu. Vysněné soupeře nemá, ale na šampionátu si chce zahrát alespoň se šesti protivníky. To by znamenalo hrát o medaile.

Foto: koláž Sport.cz

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner.

Článek

I když losovat se bude v Lipsku až v pátek, do Kongresové haly dorazily delegace všech dvaatřiceti zúčastněných týmů už dnes. Na Brücknerovi bylo znát, že si účast na fotbalovém svátku užívá. Na stresy a nervozitu prý má ještě dost času.

"Teď nemám důvod být nervózní. To, koho nám přidělí páteční los, nemohu ovlivnit, a tak to ani neřeším," prohlásil kouč po příjezdu k jednacímu sálu.

Tvrdá práce na sebe prý nedá dlouho čekat. "Hned po losu to začne. Budeme zajišťovat kazety z utkání soupeřů, které máme už objednány, budeme zajišťovat ubytování a další potřebné úkoly," řekl Brückner českým novinářům.

Euro? To byl takový romantický turnaj

O případných soupeřích konkrétně opět nemluvil, nejmenoval ani nejméně oblíbeného soupeře. "Kdekdo favorizuje Brazílii, ale stejně tak bych mohl mluvit o dalších týmech z prvního i našeho třetího koše. Slova o favoritech jsou na takovém turnaji bezpředmětná, rozhodovat se bude v červnu," uvedl trenér.

Na šampionát se prý těší mnohem více než na loňské Euro v Portugalsku. "To byl takový romantický turnaj, ale už na Poháru FIFA bylo letos znát, že půjde o velkou akci. Takovou, která možná překračuje i sportovní rozměry," řekl Brückner o generálce na světový šampionát, která se hrála v Německu v červnu.

Reklama