Hlavní obsah

Rooney a Ronaldo se po konfliktu na MS usmířili

LONDÝN

Napětí mezi spoluhráči z Manchesteru United Waynem Rooneym a Cristianem Ronaldem skončilo. Vztahy obou fotbalistů pošramotil konflikt ze čtvrtfinále mistrovství světa, v němž portugalský útočník na Angličana žaloval rozhodčímu a přispěl k jeho vyloučení. Rooney ve čtvrtek ale prohlásil, že už Ronaldovi odpustil.

Článek

"Už je to dobré," řekl anglický kanonýr stanici SkySports News. "Nebudu lhát, byl jsem zklamaný z toho, jak běžel za rozhodčím. Koneckonců jsme ale tehdy nebyli spoluhráči. Byli jsme soupeři. Já jsem chtěl vyhrál, on chtěl vyhrát, takže se s tím musíme smířit a doufejme, že v Manchesteru nám to společně půjde," dodal.

Rooney dostal ve čtvrtfinále světového šampionátu červenou kartu za to, že šlápl ležícímu soupeři do rozkroku. Ronaldo se u rozhodčího Horácia Elizonda vehementně dožadoval jeho vyloučení. Anglie nakonec Portugalsku podlehla 1:3 na penalty.

Ronaldovo žalování, simulování zranění i přihrávání pádů nejspíš stálo za tím, že Portugalec nezískal na šampionátu cenu pro nejlepšího mladého hráče turnaje. Trofej získal Němec Lukas Podolski. "Měl tu cenu vyhrát, ale kvůli vší té kritice mu ji nedali," řekl Rooney. "Byl jsem zklamaný i za něj, odehrál dobrý turnaj," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články