Hlavní obsah

Start Gattusa v základní skupině je ohrožen

FLORENCIE

Italští fotbalisté se budou muset minimálně v zahajovacím zápase mistrovství světa proti Ghaně obejít i bez záložníka Gennara Gattusa. Středeční lékařská prohlídka odhalila trhlinu v jeho předním stehenním svalu a hráč AC Milán stejně jako pravý obránce Gianluca Zambrotta úvod šampionátu nestihne.

Článek

Podle agentury ANSA s největší pravděpodobností Gattuso nestihne ani druhý zápas proti USA a je ohrožen jeho start i v duelu s českými fotbalisty, který se bude hrát 22. června.

"Je to dost hluboko, což znamená, že to vyžaduje delší léčbu," uvedl týmový lékař Enrico Castellacci. Kouč Marcello Lippi přesto nemá v úmyslu Gattusa z týmu vyřadit a zapsat na soupisku náhradníka.

Osmadvacetiletý Gattuso je klíčovým mužem italské zálohy, v národním týmu odehrál 41 zápasů. V základní sestavě by ho mohl nahradit šestadvacetiletý Simone Perrotta z AS Řím.

Před pondělním utkáním "české" skupiny E dělá Lippimu starosti i zdravotní stav dalšího obránce Alessandra Nesty, který má potíže s pravým stehenním svalem. Jeho start v zápase s Ghanou je nejistý.

Reklama

Související témata: