Hlavní obsah

Argentinský gólman Romero studuje německé penaltové exekutory

PRETORIA

Žádný detail nechtějí podcenit argentinští fotbalisté před duelem s Německem, který bude reprízou čtvrtfinále minulého mistrovství světa. Argentinský brankář Sergio Romero se už dokonce pečlivě chystá na možná penaltový rozstřel tím, že studuje, jak němečtí exekutoři pokutové kopy zahrávají. Právě po nezvládnutém rozstřelu Jihoameričané před čtyřmi lety šampionát v Německu naštvaně opustili.

Článek

Argentince tehdy rozhodil domácí gólman Jens Lehmann. Ten měl speciální "tahák" od trenéra brankářů Andrease Köpkeho, který mu na malý papírek napsal, kam jednotliví argentinští hráči penalty kopou. Lehmann jej pak mezi penaltami před Argentinci vytáhl, čímž měl soupeře znervóznět. Nakonec také dva pokusy chytil a posunul Německo do semifinále.

Svěřenci kouče Diega Maradony nyní nechtějí zůstat pozadu. Romero si prý už několikrát pouštěl videozáznamy německých penaltových specialistů. "Letos musíme být připravení úplně na všechno," řekl dlouhovlasý brankář nizozemského Alkmaaru.

S odstupem také ocenil Lehmannův "fígl". "V tu chvíli to byl hodně chytrý tah, když z toho papírku viděl, kdo kam penaltu kope," uvedl Romero.

Argentinci na minulém MS prohru s Němci neunesli a po skončení rozstřelu se na hřišti strhla hromadná potyčka. Vzájemné duely mají už léta velkou prestiž: v letech 1986 a 1990 se oba týmy popasovaly ve finále mistrovství světa a každý si připsal jeden triumf. Nyní Argentina Německu chce oplatit minulé vyřazení.

Reklama

Související témata: