Hlavní obsah

Brankář Boruc po chybě v Severním Irsku opustil polský tým

Trenér polské fotbalové reprezentace Leo Beenhakker se rozhodl ke středečnímu zápasu kvalifikace mistrovství světa se San Marinem nenominovat dosavadní brankářskou jedničku Artura Boruce. Reagoval tak na jeho nepovedený výkon v sobotním zápase v Severním Irsku, kde se gólman výrazně podepsal pod dva inkasované góly při prohře 2:3. Boruc v pondělí polskou reprezentaci opustil. Informoval o tom polský tisk.

Článek

Devětadvacetiletý brankář Celtiku Glasgow v Severním Irsku nejprve zavinil úvodní gól, když nedosáhl na centrovaný míč a domácí útočník Fenney skóroval do prázdné branky. Po hodině hry pak Boruc svůj nepovedený výkon korunoval při vítězném gólu Severního Irska. Stoper Žewlakow mu poslal z 35 metrů malou domů, jenže Borucovi při pokusu o odkop přeskočil míč nohu a skončil v bráně.

Beenhakker si poté pozval Boruce k pohovoru a sdělil mu, že v duelu se San Marinem pro něj nebude místo ani na lavičce náhradníků. "Co se stalo v sobotu večer v Belfastu, se týká celého týmu, ale hlavně Artura Boruce," řekl polským novinářům Beenhakker.

"Mluvil jsem s ním o tom a došli jsme k závěru, že bude lepší, když se vrátí do Glasgowa," dodal trenér národního mužstva s tím, že jako náhradu povolá gólmana Polonie Varšava Sebastiana Przyrowského. Proti San Marinu ale dostane šanci jeden z dvojice náhradníků Lukasz Fabiański nebo Lukasz Zaluska.

Ten by údajně měl Boruce nahradit i v Celtiku. Boruc totiž i přes výrazné chyby v poslední době nemá nouzi o nabídky. Největší zájem projevil anglický Newcastle, který chce Boruce v létě získat za čtyři milióny liber (asi 119 miliónů korun). Jelikož Celtic se již dohodl s Dundee United na Zaluskově příchodu, neměl by Borucovi v odchodu bránit.

Reklama

Související témata: