Hlavní obsah

Brückner po kolapsu na Faerských ostrovech lamentuje nad produktivitou

PRAHA

Český fotbalový trenér na lavičce Rakouska Karel Brückner lituje chabé produktivity svých svěřenců, kteří v sobotním utkání kvalifikace MS 2010 jen ostudně remizovali na půdě maličkých Faerských ostrovů 1:1. „Zkusili jsme všechno, ale nevyšlo to,“ litoval Brückner. Naopak se dařilo Slovincům, kteří přehráli Severní Iry a už si brousí zuby na středeční klání proti Česku v Teplicích.

Článek

Rakušané během měsíce a půl poznali, jaké to je spadnout z oblaků až na tvrdou zem. Bývalý kouč české reprezentace Karel Brückner nejprve s našimi jižními sousedy šokoval a porazil Francii 3:1, následná prohra v Litvě 0:2 však více naznačila reálnou sílu rakouské reprezentace. Fakt, že Brücknerovi svěřenci sobotní zápas na Faerských ostrovech nezvládnou a jen remizují 1:1 s týmem, který prohrál všech jednadvacet předchozích zápasů, už ale čekal málokdo.

Brücknera zklamala produktivita

„Samozřejmě jsem velmi zklamaný. Měli jsme skutečně velké množství šancí, bohužel naše produktivita byla velmi špatná," litoval po zisku pouhého bodu na půdě outsidera Brückner. "V prvním poločase branka nepadla, a tak jsme museli ve druhém trochu riskovat. Zkusili jsme všechno, ale nevyšlo to. Je to velká ztráta. Musíme nyní naplno uspět proti Srbsku," dodal na serveru oe24.at český trenér.

Důvod nezdaru našel i manažer rakouské reprezentace Andreas Herzog. „Když nevyužijete šance, které si vypracujete, potom se nemůžete divit,“ kroutil hlavou nad zahozenými příležitostmi Herzog. „Výhodnou výchozí situaci po prvním zápase v kvalifikaci jsme ztratili, vítězství proti Francii přišlo v niveč,“ dodal bývalý hráč rakouského národního týmu.

Slovinský tisk naopak oslavuje své hrdiny, kteří v kvalifikaci po remíze v Polsku a výhrou nad Slováky zvítězili 2:0 i v sobotním domácím duelu proti houževnatým Severním Irům. Před středečním zápasem v Teplicích proti Česku se tak Slovinci dostali do ještě větší pohody, ve které by rádi zůstali i po zápase na severu Čech. Proti ostrovanům si svěřenci Matjaže Keka zajistili tři body po dvou brankách vstřelených až v posledních šesti minutách.

„Naše vítězství v Mariboru bylo zasloužené, ačkoliv máme za sebou velice těžký zápas. Všechno se na trávníku odehrávalo tak, jak jsem očekával. Trpělivost se nám vyplatila a musím přiznat, že jsme v závěru utkání měli taky štěstí. Myslím, že se náš tým stává vyzrálým, ačkoliv jsme proti Severním Irům fotbalovou krásou nikterak nepřekypovali,“ řekl pro server nogomanina.com trenér Kek.

Weiss si nebral servítky

Výsledkově uspěli i hráči slovenské reprezentace, kteří po povinné výhře v San Marinu odskočili týmu Petra Rady na rozdíl pěti bodů. Na výhře 3:1 má podíl i slávista Matej Krajčík, jenž odehrál na postu pravého beka celý zápas. Že by trenér slovenského výběru Vladimír Weiss byl po sobotním vítězství radostí bez sebe, se říci nedá.

„Těší mě jen povinný zisk tří bodů, když už se nám nepodařilo hrát tak, jak jsme chtěli. S přibývajícími minutami jsme byli čím dál víc nervóznější, takže jediné pozitivum jsou tři body. Věřím, že ve středu proti Polákům budeme hrát úplně jinak. Podle dnešního výkonu bych totiž musel mnoho hráčů před duelem s Polskem vystřídat,“ řekl na rovinu na serveru svazu kouč Slovenska Weiss.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články