Hlavní obsah

Brückner prý klade větší důraz na obranu než jeho předchůdce

VÍDEŇ

Rakouský reprezentační fotbalový tým sice podle místních médií po strmém letu vzhůru, který představovala výhra nad Francií, zase tvrdě dopadl na zem při prohře v Litvě, zájem a naděje, které vzbudil skvělý vstup do kvalifikace pro mistrovství světa, však neopadají. A v centru pozornosti nadále zůstává osobnost nového trenéra Rakušanů, devětašedesátiletého Karla Brücknera.

Článek

V rakouském tisku se denně objevují nové úvahy a rozhovory na jediné téma: jaký Brückner vlastně je a v čem se liší od svého předchůdce Josefa Hickersbergera. A z posledních názorů stopera Martina Stranzla a Brücknerova asistenta Andrease Herzoga vyplývá, že český trenér klade větší důraz na obrannou činnost mužstva než jeho předchůdce.

"Hrajeme takticky trochu jinak než dřív, stojíme víc vzadu," řekl Stranzl v rozhovoru pro list Kurier. "Za Hickersbergera jsme se snažili hrát po celý zápas presink, vnutit soupeři svou hru. Teď vycházíme víc ze zajištěné obrany."

Brückner převzal podle Stranzla v podstatě hotový tým, který se teď snaží už jen doladit. "Stejně jako Hickersberger je velmi přístupný a uvolněný v kontaktech s hráči. Při tréninku ale očekává, že bude všechno takticky fungovat podle jeho představ, tam už jde legrace stranou. Snaží se vždy hledat ve hře rovnováhu a hodně vychází z analýzy soupeře a jeho slabých míst."

Herzog v jiném rozhovoru uvedl, že Brückner má o tréninku přesnou představu, ale nikdy v něm hráče nepřetěžuje. Za hlavní rozdíl oproti dřívějšku pak považuje bránění rohových kopů soupeře. "Brückner trvá na tom, že se jich musí účastnit všichni hráči, zatímco dřív zůstával vždy jeden vpředu," prozradil Herzog jeden konkrétní taktický detail.

Související témata: