Hlavní obsah

Del Bosque se už těší na Německo, prý hraje na MS nejlépe

JOHANNESBURG

Trenér španělských fotbalistů Vicente del Bosque se po postupu do semifinále mistrovství světa těšil na Němce, kteří podle něj hrají nelepší fotbal ze všech účastníků. Španělé splnili v dnešním čtvrtfinále proti Paraguayi roli favorita a po výhře 1:0 se dostali mezi nejlepší čtyři.

Foto: Marcelo del Pozo , Reuters

Kouč španělských fotbalistů Vicente del Bosque

Článek

Jihoameričané však sehráli s mistry Evropy vyrovnaný zápas po závěrečném hvizdu mohli litovat především neproměněné penalty Óscara Cordoza. "Měli jsme příležitosti a zápas jsme mohli rozhodnout v náš prospěch. Mohli jsme vyhrát a postoupit, ale raduje se soupeř. Musím poděkovat svým hráčům za jejich výkon, na šampionátu zahráli velmi dobře," řekl argentinský kouč poražených Gerardo Martino.

Španělský trenér Del Bosque připomněl, že jeho tým měl mnoho skvělých příležitostí. "Jsme hlavně rádi, že jsme se probojovali mezi nejlepší čtveřici týmů na mistrovství. Už se těším na další zápas, souboj s Německem bude určitě skvělý. Němci zde hrají výborně, myslím, že ze všech účastníků nejlépe," řekl del Bosque, který navzdory postupu nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen. "Nehráli jsme dobře, moc jsme se nadřeli," dodal.

Prodloužení měl na kopačce Roque Santa Cruz, ale Casillas jeho střelu dvě minuty před koncem reflexivně vykopl. "K postupu jsme potřebovali trochu více štěstí. Hráli jsme velmi dobře a vyřazení je pro nás těžký úder a samozřejmě nás to všechny hodně bolí," řekl Santa Cruz.

Reklama

Související témata: