Hlavní obsah

Iniesta před finále: V neděli budeme jásat ještě víc

Španělský fotbalový záložník Andrés Iniesta laboroval v závěru sezóny se zraněními. Na MS se však šestadvacetiletý hráč dostal do výborné formy a v semifinále s Německem patřil ke strůjcům vítězství. Španělé věří v titul mistrů světa, což přiznal i v rozhovoru pro deníky AS a Marca...

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Španělský fotbalista Andres Iniesta

Článek

Užili jste si vítězství nad Německem? Báječně, protože jsme předvedli kvalitní výkon. Dokázali jsme praktikovat kombinační hru. To je nejsilnější zbraň a soupeři se s ní těžko vyrovnávají. Němci výborně bránili, my jsme však dokázali jejich defenzívu překonat a jednu šanci využít.

Jak vám bylo, když Pedro v závěru místo přihrávky na Torrese před prázdnou branku volil kličku. Mohlo to být 2:0... Mohlo, a pak bychom nemuseli trpět až do konce. On to dobře ví. Je mladý, odehrál dobrý zápas, proto si věřil do zakončení. Po zápase se v kabině omlouval.

Proti minulým duelům byla neuvěřitelně znát perfektní souhra hráčů z Barcelony... Vždycky je výhoda, když vedle sebe hrají fotbalisté, kteří se znají. S Xavim můžeme kombinovat naslepo, ale nelze říct, že Němce porazili hráči z Barcelony, i když Puyol dal gól po centru Xaviho, protože věděl, kam míč půjde. A do stejného prostoru nabíhal i Piqué, další klubový parťák. Ale zrovna tak je třeba vidět, že nám těsné výhry s nulou vychytal Casillas z Realu... My tvoříme skvělý tým a všichni bojujeme za Španělsko.

Jak bude vypadat program do finálového utkání? Odpočineme si a pečlivě se připravíme. Splnění snu je nadosah. V neděli ho chceme realizovat a užít si to. Bylo by škoda dojít jen pod vrchol. Já pevně věřím, že v neděli bude Španělsko jásat ještě víc než ve středu.

Co čekáte od Nizozemců? Hrají velmi ofenzivní fotbal, mají velkou formu. Ve středu pole disponují techničtějšími hráči než Němci a v ofenzívě jsou velmi silní. My musíme hrát zase svoji hru, která nás dostala do finále a s níž jsme schopni dojít až pro vítězný pohár.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.