Hlavní obsah

Kouč USA Bradley je hrdý na postup celku, který se nikdy nevzdává

PRETORIA

Doslova v posledním okamžiku si fotbalisté Spojených států zajistili na světovém šampionátu v Jihoafrické republice postup do osmifinále. Branka Landona Donovana z první minuty nastaveného času podle trenéra Boba Bradleyho jen dokázala, že se jeho svěřenci nikdy nevzdávají.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Trenér amerických fotbalistů Bob Bradley

Článek

Američané dnes na závěr skupiny C zdolali Alžírsko 1:0, Donovanova trefa navíc týmu zajistila postup z první pozice. Gól přitom přišel v době, kdy se už pomalu smiřovali s vyřazením, i když měli převahu. "Kluci se nikdy nevzdávají a dnes to znovu ukázali. Měl jsem obavy, že bychom mohli skončit a opustit šampionát s prázdnýma rukama," řekl kouč Bradley.

Ten v závěru vsadil na jednu kartu, na hřišti bylo prakticky pět útočníků. "Jsme hrdí na to, že jsme postoupili, navíc z prvního místa s pěti body. A nyní můžeme směle myslet na dalšího soupeře," dodal Bradley.

Jeho protějšek Rabá Saadán přijal prohru se vztyčenou hlavou. "Chci pogratulovat týmu USA k postupu. V současné době máme dobrý tým, hlavně mladý s velkou budoucností," řekl Saadán.

"Můj tým si vypracoval řadu příležitostí, jen jsme je nedokázali proměnit. Pokud bychom byli soustředění v koncovce, mohli jsme vyhrát my," dodal alžírský kouč.

Reklama

Související témata: