Hlavní obsah

Nervózní jsme nebyli, proti Portugalsku budeme ještě lepší, vzkázal Iniesta

PRETORIA

Fotbalisty Španělska po výhře 2:1 nad Chile v závěrečném duelu skupiny potěšilo, jak se dokázali vyrovnat s tlakem, který na nich spočinul po nečekané úvodní porážce se Švýcarskem. Mistři Evropy nakonec dokázali poskočit na první místo tabulky a v osmifinále mistrovství světa se vyhnou Brazilcům. Souboj s "kanárky" čeká na Chile.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Španělský fotbalista Andres Iniesta se raduje z branky do sítě Chile v utkání MS v Jihoafrické republice.

Článek

Španělé si prý před duelem nepřipouštěli, že by mohli dopadnout podobně jako Itálie s Francií a odjet domů už po základní skupině. "Nebyli jsme před utkáním nervózní. Dobře jsme k němu přistoupili a po prohře se Švýcarskem jsme ukázali, kým jsme. Jsme tam, kde jsme chtěli být, a myslím, že můžeme hrát ještě lépe," prohlásil záložník Andrés Iniesta, který stým gólem tohoto mistrovství zaznamenal vítěznou trefu.

Také trenér Vicente del Bosque byl rád, že jeho svěřenci zvládli psychicky náročnou situaci. "Dobře jsme zareagovali na těžkou situaci, do které jsme se dostali. Nebyl to snadný zápas. V poločase jsem si myslel, že máme utkání pod kontrolou, ale hned jsme dostali gól a nakonec jsme museli být obezřetní až do konce," prohlásil Del Bosque, jehož tým teď čekají Portugalci. "Bude to hodně těžké. Očekávání ve Španělsku jsou velká a my je chceme naplnit," dodal.

Chilané se sice stali vůbec prvním jihoamerickým týmem, který na šampionátu v Jižní Africe utrpěl porážku, ale díky remíze Švýcarů s Hondurasem o vyřazovací boje nepřišli. "I když jsme postoupili, hráči nemohou tolik vyjádřit radost, neboť jsme prohráli. Vyvolává to smíšené pocity," prohlásil kouč Marcelo Bielsa.

Za stěžejní moment považoval Estradovo vyloučení ze 37. minuty. "Začali jsme dobře, ale po té červené kartě jsme hráli v oslabení a museli jsme hodně běhat bez balonu. Do té doby jsme dobře kombinovali a byli agresivní," dodal Bielsa, jehož celek se pokusí v osmifinále zaskočit favorizovanou Brazílii.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články