Hlavní obsah

Nizozemci jsou bez brankářů, Van der Sara to k návratu nezviklalo

AMSTERODAM

Ani intervence trenéra Berta van Marwijka nepřiměla brankáře Edwina van der Sara k návratu do nizozemské fotbalové reprezentace. Kouč totiž řeší prekérní situaci: nemůže využít ani jednoho ze tří stabilních gólmanů, a tak se pokusil přesvědčit k návratu osmatřicetiletého Van der Sara, který už reprezentační kariéru ukončil. Ve středu o tom informoval deník Algemeen Dagblad.

Článek

Mimo hru jsou s různými zdravotními potížemi Maarten Stekelenburg, Henk Timmer i Michel Vorm. "Všichni jsou buď nemocní, zranění, nebo se z obojího teprve zotavují," prohlásil Van Marwijk.

Před jarními boji o postup na MS by měl v pátek zveřejnit nominaci na první zápasy se Skotskem a Makedonií, proto se musí poohlížet jinde. "Tušil jsem, co mi Van der Sar řekne, ale musel jsem to stejně zkusit," dodal kouč.

Van der Sar už přitom v této kvalifikaci Nizozemcům jednou vypomohl. V říjnu kvůli podobné zdravotní kalamitě odchytal zápasy s Islandem a Norskem, tentokrát už se ale zviklat nenechal. Brankář Manchesteru United se s reprezentační kariérou oficiálně rozloučil po loňském mistrovství Evropy, v národním týmu odchytal 130 zápasů.

Reklama

Související témata: