Hlavní obsah

Polští fotbalisté budou v Severním Irsku speciálně chráněni

VARŠAVA

Zvýšená bezpečnostní opatření budou platit při utkání kvalifikace mistrovství světa mezi fotbalisty Severního Irska a Polska v Belfastu. Polský svaz se bojí zvláště o brankáře Artura Boruce, který hraje za skotský Celtic a jehož dům o víkendu napadli protestantští fanoušci Glasgow Rangers. Také týmu Severního Irska totiž drží palce hlavně protestanti.

Článek

Boruc, který je ikonou katolického Celtiku, je jejich nepřítelem číslo jedna, napsal dnes polský list Dziennik. Polský fotbalový svaz proto najme bezpečnostní agenturu, která bude reprezentaci chránit.

Bezpečnostní plán má také severoirský fotbalový svaz. Hráči budou bydlet v hotelu daleko od fanoušků, na ulicích prý bude více policistů než při jiných zápasech.

Boruc patří mezi miláčky polských fanoušků. Deník připomíná, že není úplně bez viny, protože protestanty cíleně provokuje. Před každým zápasem s Rangers se například vždy ostentativně pokřižuje. Po jednom utkání si zase oblékl tričko, na kterém byl vyobrazen minulý papež Jan Pavel II.

Polsko se utká se Severním Irskem v Belfastu 28. března, o čtyři dny později doma přivítá San Marino. Polsko je se sedmi body čtvrté v třetí kvalifikační skupině jen o skóre za Českou republikou a Severním Irskem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články