Hlavní obsah

Ronaldo vzkázal Melovi, aby se raději nevracel do Brazílie

Slavný brazilský fotbalista Ronaldo vzkázal prostřednictvím sociální sítě Twitter svému krajanovi Felipemu Melovi, aby se raději nevracel na prázdniny domů do vlasti. Melo se v druhé půli pátečního čtvrtfinále světového šampionátu podílel na nizozemském vyrovnávacím gólu, poté byl navíc vyloučen po faulu na Arjena Robbena a výrazně se tak podepsal pod porážku brazilského týmu 1:2.

Foto: Rogan Ward, Reuters

Další klíčový moment brazilského konce - japonský sudí Nišimura vylučuje Felipe Mela (číslo 5) za faul na Robbena (druhý zprava).

Článek

"Pro Felipeho Mela by nebylo dobré, kdyby přiletěl s týmem zpět do Brazílie a strávil tu prázdniny," uvedl na sociální síti někdejší útočník "kanárků," který vede historickou tabulku střelců světových šampionátů.

Nechápal především situaci, při níž Melo poslal po nedorozumění s brankářem Júliem Césarem hlavou míč do vlastní sítě. "Nerozumím malé komunikaci mezi nimi. Když jde Júlio z branky, vždy si zakřičí, ale tentokrát šli po míči oba," podotkl Ronaldo.

Melo se svým krajanům omlouval, ale červenou kartu za šlápnutí na ležícího Robbena považoval za neoprávněnou. Na nizozemskou hvězdu se zlobil za to, že souboj údajně přihrála. "Kdybych mu chtěl ublížit, šel by ze hřiště. Mám dost síly, abych mu zlomil nohu. Pokaždé, když se ho dotknete, skočí a převrací se na trávníku," tvrdil Melo.

Výtky směřoval také k japonskému rozhodčímu Juičimu Nišimurovi. "Myslím, že byl příliš krutý. Chtěl jsem se prostě dostat k míči a založit protiútok," uvedl defenzivní záložník Juventusu Turín.

"Myslím, že zákrok, kterým mě zranil Pepe, byl mnohem horší," připomněl závěrečný duel ve skupině proti Portugalcům, v němž si poranil kotník. V osmifinále s Chile nehrál, na duel s Nizozemskem se stihl uzdravit, ale "kanárkům" to nakonec přineslo smůlu.

Reklama

Související témata: