Hlavní obsah

Slováci pivem pohrdli, teď se na lahodný mok mohou těšit hráči San Marina

PRAHA

Osmdesát litrů piva připravených slovenským fotbalistům, kteří v sobotu podlehli Slovinsku 0:2, se do Bratislavy neodvezlo. Šanci na získání netradičního daru od humpoleckého pivovaru Bernard tak nyní mají hráči San Marina. Ti ve středu, aby také udrželi naděje českému týmu na postup na MS 2010, nesmějí v kvalifikačním duelu proti Slovinsku prohrát.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Václav Svěrkoš v souboji s Vannuccim ze San Marina (ilustrační foto)

Článek

Pivovar Bernard chtěl podpořit naděje českých fotbalistů na postup do Afriky už před sobotními kvalifikačními duely. Proto slovenskému národnímu týmu nabídl 80 litrů piva na hlavu v případě, že na Tehelném poli porazí Slovince. Tím by svěřencům kouče Ivana Haška pomohli alespoň do baráže. To se ovšem nestalo a Bernard se teď obdobným způsobem snaží povzbudit reprezentanty San Marina.

„Mrzelo nás, že se Slovákům sobotní duel nepovedl. Když jsme piva pro ně připravené ušetřili, rozhodli jsme se jimi povzbudit fotbalisty San Marina. Ti v závěrečném zápase kvalifikace doma nesmějí se Slovinci prohrát,“ řekl Sport.cz tiskový mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Pivo za prohru nemůže

Ten si však nemyslí, že by jejich nabídka byla kontraproduktivní. „Určitě jsme nebyli příčinou toho, že by domácí hráči byli ještě pod větším tlakem. Není to nic jednoduchého udělat poslední krok v kvalifikaci. Vždyť se Slováci už na šampionátu viděli,“ myslí si tiskový mluvčí pivovaru.

I český reprezentační záložník Jiří Štajner se nechal slyšet, že by se podobným způsobem nechal také rád motivovat. Tuší však v Humpolci, jestli české pivo hráči San Marina vůbec někdy ochutnali? „Zkoušeli jsme se dostat ke statistikám, kolik litrů piva se v San Marinu vypije, ale bohužel jsme se k nim nedostali. Pakliže svůj zápas zvládnou, budou jej moci alespoň ochutnat,“ řekl závěrem Mikulášek.

Reklama

Související témata: