Hlavní obsah

Slováci prohráli s Paraguayí 0:2, v závěru skupiny musí porazit Itálii

BLOEMFONTEIN

V pořádně nezáviděníhodné situaci jsou fotbalisté Slovenska. Po zbytečné remíze s Novým Zélandem prohráli svůj druhý zápas na mistrovství světa s Paraguayí 0:2 a pokud chtějí pomýšlet na postup ze základní skupiny, museli by v jejím závěru porazit Itálii. Obhájci titulu dnes jen senzačně remizovali s Novým Zélandem.

Foto: Ivan Alvarado , Reuters

Slováci byli na hřišti často v roli statistů.

Článek
Fotogalerie

Slováci vstřebávali nečekanou bodovou ztrátu s Novým Zélandem tak, že odpočívali na golfu a při safari, taky odmítali mluvit s novináři. Chtěli se koncentrovat jen na dnešní zápas, jenže už od třetí minuty mohli prohrávat. Za hranicí šestnáctky vypálila paraguayská hvězda Roque Santa Cruz a brankář Mucha se štěstím vytáhl jeho "jedovku" na roh.

Róbert Vittek (vlevo) bojuje o míč s Victorem Cáceresem z Paraguayefoto: Reuters/Jorge Silva

I nadále bylo rušno především před slovenskou brankou. Střela Riverose naštěstí pro Muchu mířila doprostřed, takže skončila přesně v jeho náruči. Pak si Barrios krásně patičkou vyměnil balon s Valdézem, ale z pravé strany přestřelil branku.

Tlak Paraguaye přinesl své ovoce v 27. minutě. Kozák místo odkopnutí míče do bezpečí trefil jednoho z protihráčů, balon získal Barrios, jenž jej fantastickou placírkou prostrčil mezi třemi slovenskými hráči na Veru, a ten v pádu otevřel skóre zápasu.

Fotbalové MS 2010 on-line na Sport.cz:
Slovensko - Paraguay

Slováci se v útoku prezentovali jen nepřesnými centry, v jediné větší šanci hlavičkoval Salata po rohu vysoko nad branku. Mucha naopak musel hasit velkou šanci Santa Cruze, kterého neuhlídal Kozák. Jeho střelu vykopl na poslední chvíli nohou.

Ján Ďurica divoce gestikuluje před ležícím Carlosem Bonetem z Paraguayefoto: ČTK/AP

Od druhého poločasu přidali slovenští hráči na obrátkách, obranu soupeře zlobili především Weiss se Šestákem. K žádnému vážnému ohrožení paraguayské branky však nedošlo. Naopak jihoameričané mohli znovu udeřit. Po levé straně utekl Santa Cruz a do jeho polovysokého centru se položil Vera, hlavičkoval těsně vedle.

Laxnost slovenských fotbalistů byla potrestána v 86. minutě. Odražený míč se v pokutovém území dostal k Riverosovi a proti jeho dělovce neměl brankář Mucha nárok. Nebezpečná střela Vitteka v úplném závěru utkání už byla jen "labutí písní" Slovenska.

Slovensko - Paraguay 0:2 (0:1)
Branky: 27. Vera, 86. Riveros. Rozhodčí: Maillet (Seychely) - Menkouande (Kam.), Massani (Tun.). ŽK: Ďurica, Šesták - Vera, Weiss ml. Diváci: 26 643.
Slovensko: Mucha - Pekarík, Škrtel, Saláta (83. Stoch), Ďurica - Weiss ml., Štrba, Kozák, Hamšík - Vittek, Šesták (70. Hološko). Trenér: Weiss st.
Paraguay: Villar - Bonet, Da Silva, Alcaráz, Morel - Vera (88. Barreto), V. Cáceres, Riveros, Santa Cruz - Haedo (68. Torres), Barrios (82. Cardozo). Trenér: Martino.

Reklama

Související témata: