Hlavní obsah

Trenér Anglie Capello: Výsledek je fantastický

PRAHA

Fotbalisté Anglie pod vedením Fabia Capella si po středeční výhře 3:1 odvezli tři kvalifikační body z Běloruska. O výhře Albionu rozhodl dvěma zásahy ve druhé půli Rooney. „První poločas jsme odehráli dobře, ale ve druhém jsme ještě přidali. Výsledek je fantastický,“ nechal se po utkání slyšet spokojený Capello. Tři body získali i mistři Evropy Španělé, kteří vyhráli v Belgii 2:1.

Článek

Fabio Capello musel pochválit výkon útočníka Manchesteru United Wayna Rooneyho. „Je to pro nás velmi důležitý hráč, dvakrát skóroval. Důležitější však byla kvalitní hra celého mužstva. Všichni hráči udělali to, co jsem po nich chtěl,“ radoval se italský kouč.

Skóre zápasu otevřel po jedenácti minutách hry kapitán Liverpoolu Steven Gerrard, na jehož krásnou střelu z 22 metrů neměl gólman Ževnov nárok. Úvod zápasu však patřil spíše domácím. „Prvních deset minut utkání hráli Bělorusové lépe než my. Využívali krátké přihrávky a tím nám způsobovali problémy,“ hledal nedostatky Capello.

Ostrovní celek má nyní před sebou dva přátelské duely proti Německu a Španělsku. „Čekají nás dva důležité zápasy. Vyzkouším hráče, kteří nejsou stabilními členy základní sestavy. A rád bych v týmu také viděl nějakou novou tvář,“ plánuje italský kouč.

Úřadující mistři Evropy ze Španělska zavítali na půdu Belgie a po výhře 2:1 se radovali ze zisku tří bodů. Jednou brankou se o vítězství zasloužil také záložník Barcelony Andrés Iniesta, jenž se prodral mezi dvěma obránci, udělal kličku brankáři Stijnenovi a krásnou střelou zavěsil.

„Vše bylo ve velké rychlosti a měl jsem jen okamžik na rozhodnutí. Viděl jsem, že na mě gólman čeká, proto jsem se rozhodl pro kličku. Byl to jeden z nejkrásnějších gólu, co jsem kdy dal,“ popsal vyrovnávací branku ze 36. minuty španělský reprezentant.

Reklama

Související témata: