Hlavní obsah

Trenér Martino odchází od paraguayských fotbalistů

ASUNCIÓN

Trenér Gerardo Martino odchází od paraguayské reprezentace. Sedmačtyřicetiletému Argentinci, který na mistrovství světa v Jihoafrické republice dovedl tým do čtvrtfinále, skončila čtyřletá smlouva.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Trenér Gerardo Martino končí na lavičce Paraguaye.

Článek

"Nějakou dobu tu ale ještě zůstanu a vypomůžu s pár věcmi," řekl Martino po příletu do Paraguaye. Jeho tým na šampionátu nestačil ve čtvrtfinále na Španělsko, kterému podlehl 0:1. O kouče je podle agentury AP zájem v Argentině, Saúdské Arábii a Mexiku.

O konci v reprezentaci mluvil také útočník Roque Santa Cruz. "Tohle bylo moje poslední mistrovství. Duše by chtěla pokračovat, ale tělo říká ne," uvedl osmadvacetiletý forvard Manchesteru City. Jeho poslední akcí by měl být jihoamerický šampionát v roce 2011. "Tam bych se chtěl rozloučit," dodal.

Všichni dostali medaile

Paraguayce v Asunciónu přivítaly tisícovky fanoušků a všichni členové týmu dostali od prezidenta Fernanda Luga medaile za přínos sportu. Ocenění se dočkal také Salvador Cabaňas, který byl před půlrokem postřelen do hlavy a o turnaj přišel. Medaili za útočníka, který se z vážného zranění úspěšně zotavuje, přebral jeho otec Dionisio.

Reklama

Související témata: