Hlavní obsah

Turecký trenér Fatih Terim po neúspěšné kvalifikaci odstoupí

ISTANBUL

Fatih Terim po sobotní prohře 0:2 v Belgii ohlásil rezignaci na post trenéra turecké fotbalové reprezentace. Jeho svěřenci ztratili i teoretickou šanci na předstihnutí druhé Bosny a Hercegoviny a jsou bez šance na postup na mistrovství světa. Terim na lavičce skončí až po posledním zápase kvalifikační skupiny, který Turci odehrají ve středu doma s Arménií.

Článek

"Kvalifikaci jsme začali dobře, ale nedokázali jsme udržet stabilní výsledky. V utkání s Arménií se s reprezentací rozloučím," napsal šestapadesátiletý trenér do svého prohlášení na webových stránkách Tureckého fotbalového svazu. V silné kvalifikační skupině v čele se suverénním Španělskem získali Turci doposud 12 bodů s bilancí tří výher a stejného počtu remíz i porážek.

Terim tak v kvalifikaci na MS v Jihoafrické republice nedokázal s týmem navázat na výkony z předchozího evropského šampionátu v roce 2008. Tam Turci díky několika zázračným obratům v posledních minutách, včetně toho ve skupině proti české reprezentaci, postoupili až do semifinále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články